fbpx
Börtön.

Hat év börtönbüntetéssel sújthatják a Szabad Európa Rádió előfizetőit Fehéroroszországban

A fehérorosz belügyminisztérium csütörtökön bejelentette, hogy a szélsőséges szervezeteket tartalmazó listájára tette az amerikai Szabad Európa Rádiót (RFE / RL).

A döntés következében a Radio Free Europe / Radio Liberty (RFE/RL) fehérorosz előfizetői akár hat évnyi börtönbüntetéssel is sújthatók.

A minszki kormány és a Nyugat között idén tovább romlott az egyébként is feszült viszony. Aljakszandr Lukasenka államfő tavaly augusztusban nyerte el hatodik elnöki mandátumát az ellenzék és nyugati országok által is vitatott választásokon. Tiltakozás robbant ki, a tüntetési hullámot karhatalmi eszközökkel fojtották el. Lukasenkát immár számos nyugati ország és az EU nem ismeri el törvényes államfőnek, és célzott szankciókkal is sújtották kormányának tagjait – idézi fel az MTI.

Lukasenka és a Szabad Európa között közel sem a mostani az első feszültség. Korábban Fehéroroszország bebörtönözte a Radio Free Europe (Szabad Európa Rádió) több munkatársát – erről itt érhető el a Media1 híre. Fehéroroszországban hírportálokat tiltottak be, és a helyi újságíró-szövetséget is feloszlatták.

Épp a héten írtuk meg azt is, hogy három év börtönt kapott egy blogger, aki megsértette Lukasenka elnököt.

Még több hír található a Media1.hu oldalon! Megtalál minket a Facebookon is!

Borító: stock / Depositphotos.com (a kép illusztráció)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások