fbpx
Hadházy Ákos

Újabb vádakkal támadja Hadházy Ákost a kormánypárti média

Egy olyan közösségi médiás bejegyzés alapján, ami egy olyan blogban jelent meg a napokban, amelynek ez volt az egyetlen és azóta egyébként törölt posztja.

Azzal vádolja a kormánypárti média Hadházy Ákos független ellenzéki országgyűlési képviselőt, hogy 2005-ben megverte a nevelt gyermekét – számolt be a 444.hu. Mint azt a portál felidézte, a Blogspot nevű ingyenes amerikai blogszolgáltatásban a héten jelent meg egy bejegyzés egy bizonyos Nevelőapa blogon – amelynek mindezidáig ez volt az első és egyetlen, egyébként azóta törölt posztja.

Ismeretlenségből

Az ismeretlen szerző ebben egy 2005-ös ügyről írt, amikor Hadházy nevelt fiának apja azzal vádolta meg a gyámhatóságnál a későbbi politikust, akkor szekszárdi állatorvost, hogy az nyaralás közben úgy megverte a gyereket, hogy annak felrepedt a fejbőre, amit össze kellett varrni.

A 444.hu információi szerint a szekszárdi gyámügy, majd a rendőrség is vizsgálódott, ám az eljárást végül lezárták, Hadházyt pedig semmivel sem gyanúsították meg.

Már számított a támadásra

Az újonnan indított blogban megjelent blogbejegyzést csütörtökön vette észre és rakta ki a Propeller.hu, melynek tulajdonosa Nagy Elek Fidesz-közeli vállalkozó, aki a Forbes 2021-es toplistáján a 21. leggazdagabb magyarként szerepelt.

A Propeller írását ezután a kormánypárti média ma, péntek délelőtt több felületén is megosztotta.

Hadházy a 444-nek úgy nyilatkozott, a Propeller újságírója csütörtökön késő délután kereste meg az ügyben – ezt követően fél-egy órán belül élesített egy olyan videót a saját Facebook-oldalán, amelyet még korábban vett fel, ugyanis számított rá, hogy elő fogják venni az ügyet, miután 2021 őszén, az ellenzéki előválasztási kampányban már tudomására jutott, hogy több sajtóorgánumhoz is elküldték azt.

Mint a politikus fogalmazott, egy „hivatali irattárból kilopott, régi dokumentum” alapján terveznek ellene karaktergyilkos kampányt.

A Media1 tapasztalatai szerint a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks égisze alatt működő Magyar Nemzet Online felületén jelenleg is címlapon van egy „Gyermekbántalmazással hozták összefüggésbe Hadházy Ákost” című anyag, melynek forrásaként a Mediaworks Hírcentrumot jelölték meg. A Nemzet cikkét a szintén a KESMA-hoz tartozó Origo is szemlézte.

Állandóan próbálják kikezdeni Hadházy Ákost a kormányközeli sajtóban, ő pedig sorra nyeri a pereket ellenük

Hadházy rendszeresen nyer pereket a kormánypárti médiával szemben, és korábban a családját is támadták már. Mint arról a Media1 beszámolt, 2021 decemberének végén az Origóval szemben nyert pert, miután a szülei állítólagos „földügyeiről” valótlanságokat közölt a portál öt évvel korábban. Egy évvel korábban a Ripost és az Origo ellen nyert pert a szüleivel, miután hazugságokat közölt róluk a két portál. Ide kattintva Hadházy további peres ügyeiről is elérhetők írásaink.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: Hadházy Ákos / Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások