fbpx
Sportrádió

Orbán Viktor kedvenc újságírójához kerül az induló Sportrádió, a Mediaworks gyártja majd az új budapesti frekvenciára a tartalmakat

Szöllősi György, Orbán Viktor egyik kedvenc újságírója, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Fidesz-közeli KESMA/ Mediaworks munkatársa lett végül a Sportrádió tulajdonosa. Az új rádió január 17-én kezdi meg a napi állandó sugárzást a Budapest FM 105,9 MHz-en, tartalmait pedig a kormányközeli Mediaworks tudósítói biztosítják majd, valamint olyan műsorvezetők is csatlakoznak a stábhoz mint például Szujó Zoltán, Harsányi Levente vagy például Csisztu Zsuzsa, Török László, Lantos Gábor, Szegő Tibor.

Közleményben tudatta a Media1.hu-val a Sportrádió ma, pénteken, hogy 10 nap múlva, 2022. január 17-én megkezdi rendszeres, állandó sugárzását a Budapest FM 105,9 MHz frekvencián.

Közleményükben Szöllősi György sportújságírót emlegetik a rádió tulajdonosaként, ami azért érdekes, mert a nemzeti közvagyon, az értékes rádiós frekvencia 10+7 évre szóló használati jogát hivatalosan egy LBK Sport Kft. nevű cég nyerte el az NMHH Médiatanács pályázatán, és az LBK Sport Kft. tulajdonosaként akkoriban még Kulcsár Csilla Margit szerepelt, aki a Litter-Biró ügyvédi irodánál dolgozik, amely egyébként sokszor végzett már fideszes megbízásokból különböző munkákat, és amelynek munkatársai nem először szereznek meg rádiós frekvenciákat – az elmúlt hónapokban például rögtön legalább három budapesti frekvenciát is – majd azokat továbbpasszolják különféle jogi megoldások segítségével másoknak.

Így került a frekvencia Orbán Viktor közelébe, egyenesen Felcsútra

Mivel magukkal az elnyert frekvenciákkal nem lehet kereskedni, erre jó megoldás lehet, ha a frekvenciát elnyerő, a Médiatanáccsal szerződésben álló cégeket adják el, vagy üzemeltetői szerződéseket kötnek a frekvencia használatára.

Most ezt úgy oldották meg, hogy a frekvenciát elnyerő LBK Sport Kft.-t máris megvásárolta Szöllősi György, és Online Sportmédia Kft.-re keresztelte át. A kft. székhelye is változott: az Opten céginformációs szolgáltatás szerint Felcsúton a Fő utca 111. lett, így szó szerint is Orbán Viktor közeli rádióról beszélhetünk, hiszen Felcsúton, a közelben lakik Orbán is.

Szöllősi György, a Sportrádió / Online Sportmédia Kft. tulajdonosa Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc újságírójának számít, időnként készülnek közös fotók is róluk, amint együtt nézik valamelyik focimeccset Orbán Viktor páholyából. Egyébként ő volt egy időben a felcsúti akadémia kommunikációs igazgatója is. Hozzá tartozik a Fidesz-közeli Mediaworks / KESMA alá tartozó sportnapilap, a Nemzeti Sport, Orbán Viktor kedvenc napilapja is, amelyet a miniszterelnök előbb tanulmányoz reggelente, minthogy tájékozódna a közélet friss történéseiről.

Szöllősi György Orbán Viktor páholyában.
Szöllősi György (a képen kockás ingben) Orbán Viktor páholyában, a miniszterelnöktől jobbra. Fotó: Facebook

Magát a Budapest FM 105,9 frekvenciapályázatot úgy írta ki ki tavaly az NMHH Médiatanácsa, hogy a pályázati feltételek közé belevette, hogy eleve csak sportrádiós tematikával lehet indulni – már ebből sejteni lehetett, hogy végül Orbán Viktor közelében landolhat az értékes rádiós frekvencia.

Együttműködésben a Nemzeti Sporttal

A Sportrádió egyébként a Media1-hez eljuttatott pénteki közlemény szerint Budapesten és környékén lesz hallható, de emellett a nemzetisport.hu-n, a Nemzeti Sport 120. évfolyamát kezdő újság hírportálján is követhető lesz az adása.

Azt írják, a sportrádió a testmozgás, a játék, az egészséges életmód, a siker, a küzdelem, a fair play, a hazaszeretet és az összetartozás jegyében minden „sportos” témában hallatja majd a hangját.

„Az új adóhoz tapasztalt, népszerű műsorvezetők és egykori sikeres sportolók is csatlakoznak. A magas szakmai színvonalra garancia az is, hogy a Sportrádió a Nemzeti Sport szakmai tudására, kapcsolatrendszerére, minden jelentős hazai és nemzetközi eseményen jelen lévő tudósítói hálózatára is épít” – említik.

Ismert műsorvezetők csatlakoznak a Sportrádió gárdájához

Azt is írják, hogy a tematikus rádióállomás a sportot szeretők roppant széles rétegét fogja megszólítani, mert a híreken, eredményeken és helyszíni tudósításokon túl, rendszeres vendég lesz a Sportrádióban a magyar sport számos ismert bajnoka, háttér- és magazinműsorokban igyekeznek a műsorvezetők és szakértő vendégeik kitárgyalni mindent, ami a szurkolókat, hallgatókat érdekelheti.

A Sportrádió műsorvezető gárdájához csatlakozik Szujó Zoltán, Szegő Tibor, Harsányi Levente, az olimpiai bajnok Risztov Éva, valamint az ugyancsak korábbi olimpiai résztvevő, televíziós és rádiós műsorvezetőként egyaránt ismert Csisztu Zsuzsa, a Mandiner sportrovatvezetője is. A híres sportriporter, Török László és Lantos Gábor, az Origo sportrovatának vezetője is csatlakozik a stábhoz.

A közlemény szerint a hallgatókat színes, humorral és sporttal átitatott, informatív reggeli műsor ébreszti majd a 105,9 MHz-en. Délelőtt zenei maraton, napközben információs műsor, délutántól egészen késő estig a napi sporteseményekre épülő, helyszíni kapcsolásokkal tarkított, de tematikus tartalmakkal is kiegészülő műsorfolyam várja a Sportrádiót hallgatókat.

„A magyar sportcsalád és a sportújságíró szakma nagy és régi vágya teljesül azzal, hogy megszólal hazánk első és egyetlen tematikus sportrádiója. Az természetes, hogy a Sportrádió otthona az nso.hu lesz és a kölcsönösen előnyös együttműködésben a Nemzeti Sport szakértői, tudósítói, információi a rádióműsorok szakmai színvonalát is emelik majd”

– jelentette ki az együttműködésről szólva Ballai Attila, a Mediaworks Hungary sportfőigazgatója.

„Az alapítókkal, szerkesztőkkel hiszünk abban, hogy a sport maga az élet, és a nagy bajnokok, világra szóló magyar sikerek példája, üzenete mindenkit megérint”

– mondta el Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Sportrádió tulajdonosa.

Szöllősi György a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendégeként.
Szöllősi György a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendégeként korábban

„Hatalmas lehetőség, hogy a Sportrádió szól majd a nemzetisport.hu-n, de legalább ennyire fontos, hogy a 105,9 MHz-es frekvencián is hallhatók lesznek a műsoraink. Vobeczky Zoltán főszerkesztő alapos előkészítő munkája és a Mediaworks vezetőinek megtisztelő bizalma révén fantasztikus stábbal, nagy lendülettel indítjuk el a Sportrádiót, amely meggyőződésünk szerint hiánypótló a hazai médiapiacon” – tette hozzá a rádiótulajdonos.

Az új rádió szlogenje egyébként ez lett:

„Sportrádió. A győztesek hangja!”

További hírek találhatók a Media1.hu-n.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások