fbpx
Soros György újra támadásba lendül - közterületi kormányzati kék plakát a József Attila Színház előtt

Vidéken terjeszkedik Mészáros Lőrinc plakátcége

Néhány fővárosi kerület után a Publimont sorra veszi át a vidéki buszmegállókat azok hirdetési felületeivel együtt. A cég cserébe a várók felújítását vállalja, ám egyes számítások szerint az erre fordított összeget másfél év alatt kigazdálkodja, ezt követően pedig tiszta nyereségre tehet szert.

A hvg.hu szerint a Simicska Lajostól Mészáros Lőrinchez került Publimont Kft. már évek óta készül a 2022-es választásokra – mint felidézték, a Népszava már 2020-ban cikkezett arról, hogy több fővárosi kerületben már átvette a Publimont a hirdetési felületeket, azzal a feltétellel, hogy cserébe utasvárókat újítanak fel. Nemes Gábor, a DK politikusa ennek kapcsán úgy számolt, hogy a Publimont Kft. bevételeinek mindösszesen 2-3 százalékát juttatják vissza az önkormányzatokhoz.

Eközben az rtl.hu információi szerint a 2022-es országgyűlési választási kampányban a Fidesz öt-nyolcezer, míg az ellenzék két-háromezer plakátfelülettel számolhat.

Mint a hvg.hu felidézte: 2020-ban már több vidéki várossal is üzletet kötött a Publimont, így például Budaörssel, Alsóörssel, Békéscsabával és Gyulával, de értesüléseik szerint Szarvassal is szerződtek.

Orosházán 15 évre állapodtak meg – Nagykanizsa nem kért Mészáros plakátcégéből

A portál szerint Orosházán két hete szavazták meg a Publimonttal közös üzletet, melynek értelmében 15 évre a cég rendelkezhet a megállók hirdetési felületeivel,

cserébe azt ígérik, hogy felújítják, vagy teljes egészében új várót építenek a buszmegállók helyett.

Orosháza ennek okán a közterület-használati díj beszedéséről is lemondott.

Eközben Nagykanizsán, ahol a fideszes polgármester ellenzéki többségű testülettel dolgozik, december végén szakítottak Mészáros plakátcégével.

A városban egy tízéves szerződés járt le, melynek hosszabbítását még ősszel szavazták le az Éljen VárosuNk Egyesület képviselői. Balogh László polgármester szerint így évi 11 millió forinttól esnek el, melyet a cég fizetett volna a városnak. Ezzel szemben Fodor Csaba, az egyesület egyik képviselője arra számít, hogy a város büdzséjébe fog befolyni az a pénz, ami eddig a Publimonthoz került. A képviselő azt sem titkolta, hogy a választási kampányban ezúttal nem csak a Fidesz kaphat majd plakáthelyeket, hanem az ellenzék is.

Mészáros Lőrinc a HírTV Célpont című műsorában korábban
Mészáros Lőrinc a HírTV Célpont című műsorában korábban. Fotó: Youtube

Gyulán is megjelent a Publimont

A Magyar Narancs internetes kiadása eközben arról számolt be, hogy decemberben a Publimonttal 2020 októbere óta szerződésben álló Gyula városában tartottak közgyűlést, amelyen vita kerekedett a céggel kötött megállapodás miatt. A lapnak Galbács Mihály, volt kormánypárti politikus (aki most a Mindenki Magyarországa Mozgalom / MMM támogatója) kiszámolta, hogy a Publimont

nagyjából másfél év alatt kigazdálkodhatja a hirdetési bevételeiből azt az összeget, ami a cserébe vállalt buszvárók felújításához, újak telepítéséhez szükséges. Ezt követően a plakátcég a fennmaradó években tiszta nyereségre tehet szert.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások