fbpx
ElkXrtuk.

Az ElkXrtuk lett 2021 legnézettebb magyar filmje

Már nincs esély arra, hogy a Tiszeker Dániel nevével fémjelzett Nagykarácsony beelőzze a Gyurcsány-ellenes játékfilmet.

Több mint 130 ezren látták a mozikban, így már szinte biztos, hogy a Helmeczy DorottyaKálomista Gábor producerek által készített ElkXrtuk lett 2021 legnézettebb magyar filmje – írja a Filmforgalmazók Egyesületének legfrissebb statisztikája nyomán a 24.hu.

Mint a portál felidézte, a Tiszeker Dániel által rendezett Nagykarácsony című filmnek lett volna a legnagyobb esélye, hogy veszélyeztesse az ElkXrtuk sikerét; a november 25-én bemutatott film ötödik hete szerepel a toplistán, ezen a héten például a hatodik, és összesen 114.377 néző látta.

Ugyanakkor Dobó Kata második rendezése, az El a kezekkel a Papámtól! három hét alatt 27 ezer nézőt tudhatott magáénak.

Mint az Origo a Megafilm közleménye nyomán fogalmazott, az ElkXrtuk az idei év legmegosztóbb filmje is lett: összesen 5000 médiamegjelenés született vele kapcsolatban.

Botrányból valóban nem volt hiány a film kapcsán

A ElkXrtuk című filmmel a Media1 is több ízben foglalkozott: például arról írtunk arról, hogy a Miniszterelnökséghez tartozó Nemzeti Filmiroda által művészfilmmé minősített produktum kapcsán ugyanaz a kritika jutott eszébe valamennyi megyei lapnak, de hír született abból is, hogy a film egyik fiktív részét az állami Kossuth Rádióban tényként kezelték. Fény derült arra is, hogy közvetve ugyan, de közel 350 milliós állami támogatást kapott a film, amelynek vetítéseire középiskolásokat buszoztattak, az agrárkamara fideszes elnöke pedig egy egész mozitermet bérelt saját költségén, hogy munkatársaival megnézhesse azt. Gyuricza Péter egyetemi oktató, az ORTT volt tagja (az Országos Rádió- és Televízió Testület, a mai Médiatanács egyik előzménye volt) pedig azért bírálta a mozifilmet a Media1 podcastjában, mert a címe trágárságot tartalmaz, ennek ellenére országszerte óriásplakátokon is reklámozták, ezzel a fiatalabb generációkat a vulgaritás felé terelve.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: ElkXrtuk / Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások