fbpx
ElkXrtuk.

Kibérelt egy mozitermet az Elk*rtuk vetítésére az agrárkamara fideszes elnöke

A Gyurcsány-ellenes játékfilm vetítésére a terembérlet közel 365 ezer forintot emésztett fel, de a fideszes politikusként is ismert Győrffy Balázs azt állítja, az összeget maga fizette ki nézőtársainak.

A Népszava birtokába jutott egy e-mail, amelyben Győrffy Balázs fideszes parlamenti képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke arra kérte a címzetteket, hogy legyenek a vendégei, és tekintsék meg ingyen az ElkXrtuk című játékfilmet – számolt be a Népszava.

A vetítés időpontja december 9., helyszíne pedig a budapesti Cinema City Allee mozi. Regisztrálni november 19-ig, péntekig lehet.

A portál megkérdezte Győrffy Balázst, milyen indíttatásból – saját elhatározásából, vagy valamilyen egyéb késztetésre – érezte szükségét annak, hogy kollégáit meghívja a Gyurcsány-ellenes játékfilmre; valamint szerették volna azt is megtudni, nem tart-e attól, hogy a szakmai szervezetként, köztestületként működő agrárkamara tevékenysége egy ilyen kezdeményezés hatására pártpolitikai színezetet kap. Továbbá azt is kérdezték, a jegyeket milyen forrásból vásárolja a kamarai elnök.

Győrffy a válaszában arról írt, hogy a filmvetítésre „saját elhatározásomból, saját költségemre hívtam meg a kollégáimat.” A kamarai elnök hozzátette, hogy a moziterem bérletéért 364 ezer 650 forintos bérleti díjat fizet. Győrffy állítása szerint a pénzt lakossági folyószámlájáról átutalva fizeti ki a filmszínháznak.

Győrffy Balázs, a Fidesz képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 15-én.
Győrffy Balázs azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 15-én. MTI/Kovács Attila

„A filmvetítésen természetesen nem kötelező a részvétel, semmiféle előnnyel vagy hátránnyal nem jár az, hogy valaki eljön rá vagy sem” – mondta a lapnak adott válaszában; de szót ejtett kulturális ízléséről is:

„Senki előtt sem ismeretlenek politikai nézeteim, a világról alkotott képem, amely természetesen befolyásolja kulturális ízlésemet is, ezért esett erre a filmre a választásom”.

Mint arról a Media1 is beszámolt, ElkXrtuk című film vetítéseire korábban középiskolásokat is buszoztattak; egyes intézményekben kötelező volt a részvétel. Néhány napja az állami Kossuth Rádió beismerte, hogy a film hazugságokat tartalmaz. Megírtuk azt is, hogy a DK a film előtti, hazugságokra figyelmeztető üzenetek vetítését, a film állami támogatásának visszafizetését, továbbá a gyerekek buszoztatásának leállítását követeli. A film közvetetten közel 350 millió forint állami támogatásban részesült – erről bővebben itt olvashatnak.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Facebook / ElkXrtuk
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások