fbpx
Az ElkXrtuk című film egyik részlete

Nem a médiahatóság, hanem a Miniszterelnökséghez tartozó Nemzeti Filmiroda minősítette művészfilmmé az ElkXrtuk című filmet

Az ElkXrtuk című játékfilm producere, Kálomista Gábor hibás tájékoztatást adott a filmjével kapcsolatban az MTI-nek.

A hétvégén a Media1-en mi is beszámoltunk arról, hogy az MTI vasárnap esti beszámolója szerint art besorolást adott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az Elk*rtuk (ElkXrtuk) című magyar játékfilmnek. A döntés révén nemcsak a multiplexek, de az ország összes artmozija vetítheti a 2006-os balatonőszödi beszéd kiszivárgását és az azt követő történéseket feldolgozó „politikai krimit”.

Meg is jegyeztük, hogy mi nem találkoztunk eddig az NMHH bejelentésével, hiszen a döntést nem az éppen elnökváltáson áteső médiahatóság jelentette be, hanem a filmet gyártó, Kálomista Gábor nevével fémjelzett Megafilm Kft. közölte vasárnap a nemzeti hírügynökséggel.

A friss fejlemény most az, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatóságától hétfőn azt jelezték a Media1-nek, hogy az MTI téves információt közölt, valójában ugyanis nem a médiahatóság, hanem a Nemzeti Filmiroda döntött úgy, hogy művészfilmmé nyilvánítja a mozifilmet. Vagyis a döntéshez nincs köze az éppen távozófélben lévő Karas Monikának. A Nemzeti Filmiroda ugyan korábban az NMHH-hoz tartozott (talán ezért gondolta azt Kálomista, hogy tőlük kapta az art besorolást a filmje), de a médiahatóság honlapja szerint tavaly év eleje óta a szervezet a Miniszterelnöki Kabinetiroda önálló szervezeti egységeként működik.

Vagyis lényegében a kormány egyik szerve döntött úgy, hogy művészi értékkel bír a Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédéről és az MTV székháza elleni ostromról szóló film.

A néhány nap múlva mozikba kerülő filmről itt írtunk korábban.

További hírek találhatók a Media1.hu-n

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások