fbpx
Az ElkXrtuk című Gyurcsány-ellenes film kritikája a Magyar Nemzet Online felületén.

Szóról szóra ugyanaz a „kritika” jutott eszébe az összes megyei lap szerkesztőségének az ElkXrtuk című Gyurcsány-ellenes mozifilm kapcsán

Az Origo filmkritikája és a Magyar Nemzet írása sem sokban tér el.

„Pörgős és izgalmas politikai krimi lett az ElkXrtuk” – írta tegnap a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) égisze alá tartozó napilap, a Magyar Nemzet internetes kiadása a film premierje kapcsán. Gondosan ügyeltek azonban arra, hogy egyetlen olvasó se maradjon le a „kritikáról”, ugyanis gyakorlatilag a teljes magyar kormánysajtóban végigfutott az írás – vette észre a hvg.hu

A megyei (kivétel nélkül KESMA alá tartozó) napilapok internetes felületei szóról szóra átvették a kritikát – beleértve a címet és a bevezető szöveget is, így a Bama, a Baon, a Beol, a Boon, a Délmagyar, a Feol, a Haon, a Heol, a Kisalföld, a Kemma, a Nool, az Sonline, a Szoljon, a Szon, a Teol, a Vaol, a Veol és a Zaol című regionális lapok mindegyikén megtalálható.

A Media1 ezenkívül megnézte a Békés Megyei Hírlap nyomtatott kiadását is. Ebben a regionális lapban is foglalkoztak a pár napja művészfilmmé minősített Gyurcsány-ellenes mozifilmmel.

Cikk az ElkXrtuk című film premierjéről a Békés Megyei Hírlapban.
Cikk az ElkXrtuk című film premierjéről a Békés Megyei Hírlapban. Fotó: Kasza János / Media1

Az Origo kicsit átfogalmazta a mondatokat, de ettől nem sérült a kritika mondanivalója. Írásunk címe:

Világszínvonalú thriller lett az Elk.rtuk: Gyurcsány gátlástalan, hazug hatalmának története

Kálomista Gábor és a Megafilm produkcióját a héten mutatták be a mozikban. A filmről itt érhetők el a Media1 korábbi írásai. Néhány napja Kálomista Gábor bejelentette, hogy a médiahatóság művészfilmmé nyilvánította az Elkrtukat, később azonban kiderült, hogy Kálomista és az MTI állításával szemben a döntést a Miniszterelnökséghez tartozó Nemzeti Filmiroda hozta meg.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Az ElkXrtuk című Gyurcsány-ellenes film kritikája a Magyar Nemzet Online felületén. Fotó: magyarnemzet.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások