fbpx
A kormánypárti Hir TV hirdetése a fővárosi 9-es buszon.

Helyreigazítást közölt a HírTV a 15. kerületi polgármesterről

Azt állította a kormányközeli hírcsatorna, kétmilliós jutalmat osztott ki magának Cserdiné Németh Angéla polgármester.

A kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks égisze alatt működő HírTV néhány nappal ezelőtt egy helyreigazító közleménnyel elismerte, hogy a még 2021. január 18-án megjelent, „Városvezetés helyett plakátoltatnak a DK-s polgármesterek” című anyagában valótlanul állította, hogy a felperes, Cserdiné Németh Angéla 15. kerületi polgármester két hónappal a megválasztása után kétmillió forint jutalmat osztott ki magának.

A kerület vezetője helyreigazítási kérelemmel kereste meg a csatornát. Végül a HírTV az internetes felületén december 20-án ismerte el, hogy 11 hónappal korábban valótlanságokat közölt a polgármesterről:

„Helyreigazítás: A 2021. január 18. napján megjelent »Városvezetés helyett plakátoltatnak a DK-s polgármesterek« című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a felperes, Cserdiné Németh Angéla polgármester két hónappal a megválasztása után kétmillió forint jutalmat osztott ki magának.”

A HírTV helyreigazítása Budapest XV. kerületének polgármesterével kapcsolatban
A HírTV helyreigazítása Budapest XV. kerületének polgármesterével kapcsolatban

A helyreigazítás alatt a HírTV a honlapján azt írja, hogy a polgármester valójában nem kapott jutalmat, mert az önkormányzat képviselő-testülete nemmel szavazott az indítványra.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: A HírTV hirdetése a fővárosi 9-es buszon. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások