fbpx
Paizs Andrea az M1 Híradójában.

Az M1 Híradója miniszterelnökségi dolgozót állított be erdélyi születésű fiatalként

Úgy tettek, mintha egy civil lenne az illető, aki nyilatkozik.

A 17 évvel ezelőtti, a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló népszavazásról számolt be a magyarországi állami média híradója vasárnap egy riportban.

Az Azonnali.hu vette észre, hogy a beszámolóban előbb Potápi Árpádnak, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárának közleményét idézték, majd egy fidelitasos videóból közöltek egy részletet, melyben „Paizs Andrea, erdélyi születésű fiatal” beszélt – legalábbis az állami hírcsatorna ennyit árult el, azt azonban már nem, hogy

Paizs a Miniszterelnökségen dolgozik.

Megszólalásában egyébként Paizs a baloldalt kritizáló gondolatokat osztott meg, valamint a Fidesz-KDNP kormánnyal kapcsolatban mondott el pozitív hangvételű megjegyzéseket.

„2010 májusáig kellett várnunk arra, hogy visszaadják a becsületünket, és amit a baloldali kormány földbe tiport, azt a nemzeti kormány felemelje” – mondta, majd gondolatait úgy zárta az M1 által civilnek beállított Paizs, „ne engedjük, hogy ezeket a sebeket a baloldal újra felszakítsa! Soha többé baloldal!”.

Az M1 csatornán rendszeresek a hamisítások és manipulációk, a közmédia vezetősége mégis azt állította nemrég az ENSZ jelentéstevőjének, hogy a közmédia a brit közszolgálat, a BBC sztenderdjeit követi. Felháborodtak azon is, amikor nemrég az Európai Műsorszolgáltatók Uniója (EBU) kritizálta a Duna Médiaszolgáltatót – ezt éles hangú közleményben utasították vissza.

Ahogy az Azonnali most felidézte, a köztévében már többször is előfordult, hogy különböző, a kormányhoz szorosan kötődő szereplőket szólaltat meg műsoraiban civilként. Az egyik emlékezetes eset, amikor tavaly – mint a 444 akkor észrevette – a Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként mutatták be az M1 csatornán Király Nórát, aki a kormány családvédelmi intézkedéseit méltatta. A köztévé arról hallgatott, hogy Király egyben fideszes politikus is, sőt korább Újbuda alpolgármestere volt.

További híreink

Borító: Paizs Andrea az M1 Híradójában. Forrás: Mediaklikk
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások