fbpx
CNN logó a vállalat atlantai központja előtt.

Felfüggesztette egyik műsorvezetőjét a CNN, miután az belefolyt bátyja büntetőügyébe

Chris Cuomo műsorvezetőt „határozatlan időre” felfüggesztette a CNN amerikai hírtelevízió, miután új dokumentumok rámutattak arra, hogy a véltnél jobban belefolyt bátyja, a szexuális zaklatással vádolt Andrew Cuomo volt New York-i kormányzó ügyébe.

Erről a Népszava a CNN honlapján megjelent közlemény nyomán adott hírt.

A New York állam főügyészi hivatala által hétfőn közzétett dokumentumok szerint Chris Cuomo a korábban véltnél jobban kivette részét bátyja védelmének megszervezéséből – közölte a csatorna egyik szóvivője, aki szerint az újonnan napvilágra került információk súlyos kérdéseket vetnek fel.

A szóvivő elmondta azt is, hogy munkatársuk már korábban beismerte, hogy tanácsokkal látta el bátyja munkatársait, valamint megpróbált lejárató információkat gyűjteni a bátyja egyik vádlója ellen – ezzel pedig megszegte a CNN szabályait. A hírtelevízió ezt korábban elismerte, de akkor még figyelembe vették az egyedi helyzetét, és megértést tanúsítottak, mert – mint indokolták – a műsorvezető a családját a munkája elé helyezte.

„Ezek a dokumentumok azonban arra utalnak, hogy még nagyobb mértékben vett részt a testvére erőfeszítéseiben, mint azt korábban tudtuk. Ennek következtében Christ határozatlan időre felfüggesztettük, a további kiértékelésig” – mondta a szóvivő, aki további részleteket nem árult el, de elképzelhető, hogy Cuomo még hetekig nem dolgozhat újra.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások