fbpx
Nemes Dániel internetbiztonsági szakértő (balra) és Pásztor András (HVG) jobbra

Túlterheléses támadások, új vezető a HVG élén – Nemes Dániel IT-biztonsági szakemberrel és Pásztor Andrással, a HVG új online divízióvezetőjével beszélgettünk

Hallgassa meg a Media1 e heti podcastját!

A Media1 e heti podcastjában és tíz rádióban sugárzott rádióműsorában ezúttal két vendégünk is volt. A műsor első, nagyobbik részében Nemes Dániel internetbiztonsági szakértővel az elmúlt hetekben számos hazai, kormánykritikus és kormánypárti weboldalt is megbénító túlterheléses (DDoS) támadások tanulságairól beszélgettünk. Megbeszéltük, hogyan védekezhetnének a tartalomszolgáltatók, mennyire sebezhető egyáltalán manapság a hazai és a globális internet, milyenek az esélyek a felderítésre, szó esett a lehetséges indítékokról, és a túlterheléses támadás mellett még szóba került az is, amikor Nemes Dániel egykori cége pénzdíjas hackerversenyt hirdetett, ahol milliós összeget ajánlottak fel annak, aki fel tudja törni a biztonságossá tett weboldalukat… a beszélgetésből kiderült, hogy merne-e hasonló pályázatot hirdetni manapság az ismert IT-biztonsági szakértő. Szóba került az iparági összefogás is, amelyet a Central Médiacsoport (a 24.hu és a Hírstart tulajdonosa) hirdetett meg, amikor újabb támadás érte a cég egyes netes szolgáltatásait.

A műsor második felében felhívtuk telefonon Pásztor Andrást, aki korábban még az Mfor ügyvezetőjeként volt néhányszor a Media1 podcastjainak a vendége, most viszont éppen a felvétel előtt pár órával nevezték ki a HVG online divíziójának élére divízióvezetőnek. Pásztor Andrást a váltás okairól és terveiről kérdeztük, és szóba került a fizetős tartalom kérdése is.
A Media1 podcast az alábbi lejátszó segítségével hallgatható meg

Elérhető a Media1 podcast a Spotify-on, az Apple iTunes-ban és RSS segítségével is. Érdemes feliratkozni a Media1 napi hírlevelére is! Ott vagyunk Facebookon és Twitteren is!

További, több évnyi podcast epizód található a vipcast.hu-n!

Borítókép: balra Nemes Dániel internetbiztonsági szakember, jobbra Pásztor András, a HVG újonnan kinevezett online divízióvezetője. Pásztor Andrásról a képet Fazekas István, a HVG munkatársa készítette.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások