fbpx
Central Médiacsoport

Újabb túlterheléses támadás érte a Central Médiacsoportot

A támadás a Startlapot és a Hírstartot érintette. Iparági összefogást hirdetnek.

A Central Médiacsoporthoz tartozó Startlap és Hírstart oldalakat kedden 17 órakor érte a DDoS (Distributed Denial of Service) típusú hackertámadás. A hálózati túlterhelés következtében a médiavállalat online termékei átmenetileg nem voltak elérhetők. Az informatikus kollégák azonnal megkezdték a hiba elhárítását, aminek következtében az esti órákban a portfólió termékei újra stabilan üzemeltek – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a vállalat.

A vállalat technológiai szakértői folyamatosan dolgoznak a védelmi rendszerek megerősítésén, hogy biztosítsák az oldalak stabilitását.

Ezzel egyetemben a Central Médiacsoport iparági összefogást kezdeményezett a piaci szereplők körében, hogy minél hatékonyabban lehessen fellépni a támadások ellen – áll a közleményben.

Mint arról beszámoltunk, a napokban a Hang.hu-t, a 168.hu-t, a Pesti Tv-t és a Klubrádiót is túlterheléses támadás bénította meg. Korábban számos más oldalt is támadás ért az elmúlt hetekben. Ezekről itt olvashatók el írásaink. A Central Médiacsoport volt már támadás alatt néhány hete: akkor a 24.hu-t tették elérhetetlenné.

Így járt például (a teljesség igénye nélkül) az elmúlt hetekben a 444, a Mérce, az Origo, a Ripost, az RTL.hu és az ATV.hu, a hvg.hu, a Mandiner, valamint több más lap is, beleértve az előválasztási felületet. Nem hivatalosan tudjuk, hogy támadók próbálkoztak korábban az összes megyei lap (Mediaworks) szerverén, a Bors Online-on, valamint a Magyar Nemzeten és a vg.hu-t is támadták.

További hírek találhatók a Media1-en

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások