fbpx
Jakab Péter, Jobbik

Beperli Jakab Péter a Bors című kormánypárti bulvárlapot

A Jobbik elnöke szerint a kormánypárti KESMA bulvárnapilapja valótlanságokat írt róla.

„Sunyi trükk, dupla haszon: Így csal Jakab Péter az Országgyűlés által bérelt lakással” címmel jelentetett meg egy írást a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) / Mediaworks tartozó, Bors című bulvárlap.

A kormánypárti kötődésű újság a cikkben azzal vádolta meg a Jobbik elnökét, hogy nem egy Etele úti panellakást bérel neki az Országgyűlés Hivatala, hanem egy Fraknó utcait, amelyet – a bulvárlap állítása szerint – nem is ő használ, hanem másnak adja azt bérbe. Ezt az alapján írták le, hogy a gondnok nem szokta őt látni.

Jakab Péter a Media1-hez is eljuttatott, valamint a Facebookon is közzétett reagálásában hazugságnak nevezi a Borsban megjelenteket. A Borsot a lap állítása szerint „csalódott jobbikosok” keresték meg  – Jakab azonban úgy fogalmazott, hogy lakásának szerződését „az Országgyűlés Hivatalától kérték ki, és nem csalódott jobbikosok, hanem egy fideszes »újságíró«, aki korábban a Fidelitas tagja volt”. Jakab szerint arról lehet szó, amikor azt állítják, hogy nem ő használja a lakást, hogy a fideszesek magukból indulnak ki. Jelezte, hogy korábban egy Etele úti földszinti panelben lakott, most pedig tavasszal egy Fraknó utcai panel negyedik emeletére költözött. „Eszméletlen dőzsölés” – jegyezte meg ironikusan, hozzátéve, hogy nem a Budai Várba költözött fel, hanem egy panelház földszintjéről egy másik panelház emeletére.

A pártelnök arra, hogy miért látják őt ritkán, azt mondta, azért, mert csak akkor van ott, amikor Budapesten van munkája, de még akkor sem egy lakásban ül, hanem végzi a képviselői teendőit.

Jakab Péter jelezte, hogy a Bors című lapot beperli.

Jakab sorra nyeri a pereket a különféle kormánypárti médiumokkal szemben. Mint arról a Media1 beszámolt, a Jobbik elnöke legutóbb a szintén KESMA-tag Magyar Nemzet ellen nyert pert egy hónappal ezelőtt, de nagyjából ugyanakkor írtuk meg azt is, hogy a TV2-vel szemben is pert nyert..

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Facebook / Jakab Péter
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások