fbpx
Mediaworks - Content first felirat

Az MTVA, a Pesti Hírlap és a 168 Óra kiadója után a Mediaworks is kötelező oltást rendelt el

A kormánypárti médiaholding az év végét jelölte meg munkatársai számára határidőként.

A Magyar Hang szerint a médiacég szerda délután, levélben értesítette munkatársait arról, hogy élve a kormány adta felhatalmazással, kötelezővé teszi munkavállalói körében a COVID-19 elleni védőoltás felvételét.

Mint írták, „a folyamatosan romló járványügyi adatok ismeretében” elérkezettnek látták az időt, hogy éljenek a kormányrendelet adta felhatalmazással. A levél szerint „felelősen gondolkodó és cselekvő munkáltatóként” azt a döntést hozták, hogy december 31. után valamennyi kockázatos munkakörben dolgozó személy számára a munkavállalás feltétele a vakcina felvétele.

Minden olyan munkakört kockázatosnak tekintenek, amely esetében a munkavállalók másokkal egy légtérben dolgoznak, esetleg üzleti vagy más partnerekkel találkozhatnak. A mostani nap előtt már kétszer oltott és védettségi igazolvánnyal rendelkező munkatársak esetében a döntés semmilyen gyakorlati következménnyel nem jár. Csak az élvez mentességet ez alól, aki orvosi papírral igazolni tudja, hogy számára az oltás felvétele ellenjavallt. Az oltás felvételének határideje december 31.

Kereste a Mediaworks Hungary Zrt.-t a döntés kapcsán a Magyar Hang, érdeklődtek arról, hogy a döntés minden egyes munkavállalót érint-e, vagy vannak olyanok, akiket nem sorolnak be ebbe a kockázati csoportba, továbbá azt is kérdezték a mintegy félezer márkával rendelkező médiaholdingtól, van-e felmérésük arról, a Mediaworks dolgozóinak hány százaléka oltotta be eddig magát, de válasz a hírben nem szerepel.

A Mediaworkshöz olyan médiumok tartoznak mint például a 888, a HírTV, az összes megyei lap, a Karc FM, a Magyar Nemzet, a Világgazdaság és számos más termék – teljes portfóliójuk közel félezer termékből áll.

Mint arról a Media1 korábban beszámolt, az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) is kötelező oltást rendelt el. Ezenkívül a Gemist című hírlevélben az állt, hogy a Milkovics Pálhoz és Shabi Michaeli izraeli-grúz üzletemberhez tartozó Michaeli, Schwartz és Brit Mediához tartozó 168 Óránál, a Pesti Hírlapnál, az ELLE-nél és a Neokohnnál ugyancsak kötelezővé teszik az oltást.

A többi médiumnál viszont vagy azt mondták, hogy még nem döntöttek, vagy azt, hogy már olyan nagy az átoltottság náluk, hogy erre nincs szükség.

A Blikket vagy a Glamourt is birtokló Ringier Axel Springer azt mondta, még egyeztet a dolgozóival a kérdésben. A Telex, a Klubrádió, a Jelen, a Magyar Demokrata és az Átlátszó is azt mondta, ők nem teszik kötelezővé a vakcina beadását. A Magyar Hangtól a Gemišt azt a választ kapta, hogy a munkatársak saját elhatározásukból a legkorábbi lehetséges időpontban beadatták az oltást, így további intézkedésre nincs szükség.  Erről bővebben itt olvashat.

További hírek

Borító: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások