fbpx
Vadászati világkiállítás Budapesten

Milliárdokat költöttek a Vadászati Világkiállítás kommunikációjára, nagy összeget kapott a HírTV és a Nimród

3 milliárd forintot számlázhatott a New Land Media és a Lounge Design.

Dorosz Dávid, a Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusa kikérte a Vadászati Kiállítás költéseinek listáját, így derült ki, hogy csak kommunikációra több mint 3 milliárd forintot költöttek – írja a hvg.hu.

A listát az Átlátszó Ki mit tud? nevű közérdekű adatigénylő szolgáltatásán keresztül még júliusban igényelte a politikus: az adatokat azonban csak most hozta nyilvánosságra az Egy a Természettel Nonprofit Kft., mert a koronavírus járványra hivatkozva korábban azt közölték, hogy a pandémia miatt a normál határidőben történő válaszadás esetén nehézséget okozna számukra megszervezni a rendezvényt.

A listából kiderül, hogy a kft.

  • a kiállítást 19 millió forintból népszerűsítette arab országokban,
  • 125 millió forintot költöttek applikációkra,
  • 600 milliót szoftverfejlesztésre.

A kommunikációs stratégia 7 millió forintba, míg annak koordinálása 38,6 millióba került. A kommunikációs feladatok ellátására a New Land és a Lounge Design Kft. összesen több mint 3 milliárd forintot kapott.

Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos (j) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatót tart az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás kapcsán a fővárosi Hungexpón 2021. október 7-én.
Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos (j) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatót tart az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kapcsán a fővárosi Hungexpón 2021. október 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A teljes listán szerepel a Hír TV is. Mint korábban arról a Media1 beszámolt, a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) égisze alatt működő tévécsatornán 31 millió forintért vásároltak műsoridőt a kiállítás szervezői.

Az állami kiadásba került és Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, a vadászati kiállítás kormánybiztosa által főszerkesztett Nimród című vadászati szaklap sem járt rosszul a kiállítással: csaknem 59 millió forintért kötöttek velük szerződést.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Látogató az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás utolsó napján a budapesti Hungexpón 2021. október 14-én.  Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások