fbpx
Ómolnár Miklós, a kormányközeli bulvár főnöke

Összehangolják a Bors, a Ripost és a Lokál működését

A Bors, a Lokál és a Ripost alkotta bulvár divízió vezetője Ómolnár Miklós, a Ripost főszerkesztője lesz.

Nem sokkal azután, hogy döntés született a HírTV és az EchoTV összehangolásáról, most a Bors, a Lokál és a Ripost című, kormányközeli bulvárlapoknál történik valami nagyon hasonló.

A comment:com blog megszerzett egy belső levelet, ami alapján a három említett kiadvány által alkotta bulvár divízió élére az éveken át sokszor csak bulvárpápaként emlegetett Ómolnár Miklóst nevezte ki a tulajdonos. A blog szerint a tulajdonosi cél az említett három lap munkájának összehangolása. A comment:com blog arról is beszámolt, hogy Ómolnár az új divízióvezető szerepében csütörtökön 14 órakor bemutatkozó látogatást tesz a három szerkesztőségben.

A Kisgazdapárttól  a fideszes revolvermédiáig

Ómolnár Miklós az 1990-es években a Kis Újságnak – a Kisgazda Párt pártlapjának –  volt a főszerkesztője, majd egy cikluson át az FKGP országgyűlési képviselője is volt. Ezután a VNU/Sanoma Budapestnél hosszú időn át a Story és a Best magazinok főszerkesztője volt. Innen 2014-ben váltották le, miután a Sanoma kivonult Magyarországról, és az új tulajdonos, Varga Zoltán, illetve az általa vezetett Central Médiacsoport és Ómolnár között megromlott a kapcsolat. Ezután egy darabig az a Kökény Szalai Vivien vezette a Story-t és a Bestet, aki azután a TV2 hírigazgatója lett. Ómolnár 2015 májusában a Hello! magazin főszerkesztője lett, majd ez bővült a Ripost című internetes és később nyomtatott lappal. Ez egészül ki a Habony Árpád alapította Lokállal, illetve az Andy Vajna által először felvásárolt, majd halála előtt nem sokkal a Közép Európai Sajtó és Média Alapítványnak felajánlott Bors című bulvár-napilappal.

Az Ómolnár vezette Ripost az elmúlt években kitüntetett szerepben volt a kormány revolverkommunikációjának végrehajtásában. Ebbe időnként olyan gyűlöletkeltés is belefért mint hajléktalanok csoportja elleni uszítás. Emiatt nemrég állampolgári bejelentés nyomán az amúgy kizárólag fideszes tagokból álló Médiatanács is eljárást indított. Több alkalommal bírósági végrehajtást is kértek Ómolnár lapjai ellen (például a Jobbik), mert különböző kamu sztorik közlése után sorozatban elvesztett sajtóperek után sem voltak lehozni a bírósági ítéletek szerinti helyreigazításokat.

Az Ómolnár vezette print és online lapokat, csakúgy mint a most a kezei alá kerülő Bors és Lokál című kiadványokat, a Fidesz-kormány évek óta jelentős állami hirdetéssel is megsegíti.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások