fbpx
Jakab Péter és párttársai tiltakoznak a TV2 székháza előtt 2019.05.21-én

Végrehajtást indít a TV2 ellen a Jobbik, mert a csatorna szabotál egy bírósági ítéletet

Hiába nyert pert az ellenzéki párt a kormányközeli tévécsatorna ellen, az nem hajtotta végre azt.

„Tovább növelte a Fidesz-média hazugságai miatt megnyert sajtóperek immáron több százas számát a Jobbik. A törvényekre fittyet hányó fideszes szócső ellen most végrehajtást is indítunk” – írják kedd reggel a Media1-hez eljuttatott közleményükben a Jobbik sajtóirodájától.

Az ellenzéki párt azért perelte be a kormánypárti csatornát, mert egy korábbi frakcióülésükről azt hazudták, hogy a képviselői ott megünnepelték a Sargentini-jelentést. A TV2-t – melyet a Jobbik egyenesen „szennycsatornaként” emleget – ezután a bíróság helyreigazítás közzétételére kötelezte, de az nem tett eleget a bírósági ítéletnek.

Ezután döntött úgy a Jobbik, hogy végrehajtást kér a TV2 ellen, hogy kikényszerítse az egyelőre elszabotált ítéletet.

A TV2-t egyébként a vesztes perben a kormányközeli SBGK ügyvédi iroda képviselte, és csaknem félmilliós sérelemdíj, továbbá a perköltség megfizetésére kötelezte a bíróság a csatornát.

Az elmúlt hetekben egymás után indulnak különféle végrehajtási eljárások kormányközeli médiumok ellen, mert azok szabotálják a bíróság különféle ítéleteit. Mások mellett például lapunk, a Media1 is kénytelen volt végrehajtást indítani az Origo ellen, miután jogerős, erre kötelező ítélet ellenére nem közölt helyreigazítást lapunkról. A PestiSrácok ellen is a napokban indult végrehajtási eljárás, utóbbit Gréczy Zsolt DK-s politikus indította, amiért a lap nem fizette ki a számára megítélt sérelemdíjat. Az Origo ellen Márki-Zay Péter felesége is végrehajtást kezdeményez, amiért elmulasztott végrehajtani egy ítéletet.

Még több hír érhető el a Media1-en!

borító: Jakab Péter és párttársai tiltakoznak a TV2 székháza előtt 2019.05.21-én (archív)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások