fbpx
Kormányplakát Soros Györggyel

Többmilliárdos profitot termeltek Balásy Gyula kormánypropagandát terjesztő cégei

A kormány kedvenc médiavállalkozója, Balásy Gyula összesen több mint 4 milliárd forint osztalékot szavazott meg.

Balásy Gyula cégei tavaly rekordot döntöttek – írja a 24.hu. A lap szerint a New Land Media Kft. tavaly 70 milliárd 428 millió forintos nettó árbevétel mellett 3 milliárd 93 millió forintos adózott eredményt produkált, a Lounge Design Kft. pedig 10 milliárd 83 milliós bevétel mellett 1 milliárd 433 millió forintos nyereséget hozott össze.

A New Land Media Kft.-ben 2 milliárd 282 millió forint, a Lounge Design Kft.-ben pedig 1 milliárd 926 millió forint osztalékot szavazott meg magának a vállalkozó.

Balásy Gyula a Nemzeti Kommunikációs Hivataltól – illetve a szintén állami Antenna Hungária Zrt.-től és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól – kapott megbízások miatt került reflektorfénybe. A Nemzeti Kommunikációs Hivatal a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda égisze alatt működik, az állami szféra reklám és marketing megrendeléseit intézi. Ahogy korábban a Media1 megírta, ez gyakorlatilag abban merül ki, hogy Balásy cégeivel kötöttek egy, 50 milliárd forintos keretmegállapodást, mely kétszer megújítható, így a tényleges keret akár nettó 150 milliárd forint is lehet.

Ebből a keretmegállapodásból hív le a Nemzeti Kommunikációs Hivatal megrendeléseket, például a Soros Györgyöt, illetve Jean-Claude Junckert rossz színben feltüntetni próbáló, az Állítsuk meg Brüsszelt! című kampányt vagy a koronavírus-konzultációt hirdető nagy kék plakátokra, de a vadászati kiállításra is.

A különféle vállalatok pénzügyi eredményeiről folyamatosan beszámolunk. Épp ma írtuk meg például az ATV Zrt. és a 24.hu-t tulajdonló Central Médiacsoport üzleti eredményeit is. Az RTL Magyarország pénzügyi adatai itt, a TV2 Média Csoport adatai itt, a Mediaworks pénzügyi adatai itt érhetők el.

Még több hír található a Media1.hu-n! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is, és iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére is!

Borító: Kormányplakát Soros Györggyel. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások