fbpx
Facebook és Google

Ellenség vagy barát? A Google és a Facebook viszonya a médiához újságírói szemmel

Támogatja a Google és a Facebook a médiát, vagy inkább épp ellenkezőleg, elszívja tőle az erőforrásokat? Erről beszélgetett részletekbe menően Pásztor Andrással, az Mfor ügyvezetőjével és Baka F. Zoltánnal, a Privátbankár lapcsalád főszerkesztőjével a Media1.

A Media1 múlt heti, 2021. 03. 29-i műsorának újból vendége volt Baka F. Zoltán, a Privátbankár lapcsalád főszerkesztője és Pásztor András, az Mfor ügyvezetője.

Ezúttal nem a fizetőkapukról, hanem arról beszélgettünk vendégeinkkel, hogy milyen is a Facebook és a Google, illetve a többi techóriás viszonya a médiához, amit egyes cikkekben frenemy-ként jellemeznek. (A szó a friend, azaz barát és az ellenség, azaz az enemy összevonásából keletkezett.)

Mi a probléma és mi lenne a megoldás? A beszélgetésben szó esett a nemrégiben Ausztráliában történtekről és annak tanulságairól, valamint a tervezett Facebook-szabályozásról is.

A Media1 műsora az alábbi lejátszó segítségével hallgatható vissza, vagy akár le is tölthető.

Hallgassa vissza a Media1 április 5-i műsorát is, melyben arról esett szó vendégünk, Pintér Bence, az Ugytudjuk.hu szerkesztőjének közreműködésével, hogy hogyan kellene működnie a médiának a járvány idején, és hogy hogyan indult útjára az a nyílt levél, amelyet 28 szerkesztőség küldött a miniszterelnöknek.

A Media1 valamennyi műsorát elérheti ide kattintva.

További hírek és cikkek találhatók a Media1.hu-n! Feliratkozhat a Media1 hírlevelére, de ott vagyunk Twitteren és Facebookon is.

Borító: Stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások