fbpx
Facebook

Levélben fordult az Európai Bizottsághoz a Facebook-törvény miatt a Momentum

Donáth Anna szerint az Orbán-kormány rá akarja tenni a kezét a közösségi médiára.

A Momentum európai parlamenti képviselője Facebook-posztban és lapunkhoz is eljuttatott közleményben jelentette be pénteken, hogy levelet írt az Európai Bizottságnak, mivel – Donáth szerint

„egy  európai Facebook-törvénnyel kell megakadályozni, hogy Orbán Viktor rátegye a kezét a magyarok Facebook-oldalaira”.

A Momentum politikusa úgy véli, egy Facebook-törvénnyel az igazságnak is érvényt lehet szerezni, de rosszindulatú, igazságtalan szabályozással központosított cenzúra is jöhet. Donáth szerint „nem kell más, csak egy, a kormánytól függő, Orbán Viktor által uralt hatóság”, abban az esetben ugyanis a hatóság mondhatná meg, miről lehet posztolni és miről nem, miről lehet beszélni, és miről nem. Donáth szerint ezért

„az elnyomást és az igazságtalanságot fenntartó, elfoglalt hatóságok helyett, európai szervezeteknek kell ellenőrizni a szólás és véleményszabadságot a Facebookon. Ezért fogok küzdeni, és ezért hívtam fel az Európai Bizottság figyelmét a problémára levelemben, hogy végül az óriásplatformok európai szintű szabályozása és ellenőrzése valósuljon meg. Orbán Viktor ne szabályozhassa, hogy mit posztolhatunk a Facebook falunkra és mit nem.”

Donáth Anna jelezte: egyetért, hogy az Európai Unió az Európai Bizottság javaslatára olyan, az óriásplatformokat szabályozó törvény kidolgozásába kezdett, amely létrehoz egy olyan szervezetet, amelyhez a felhasználók fordulni tudnak panaszaikkal, és amely kivizsgálja, és ha kell, felülbírálja az óriásplatformok önhatalmú cenzúráját. A politikus pozitív fejleménynek tekinti, hogy a jövőben minden törlés ellen lehet majd tiltakozni, és minden felfüggesztés perelhetővé válik. A Momentum szerint az uniós javaslat célja, hogy a szólásszabadságot ne cégek, hanem bíróságok és hatóságok szabályozzák.

További hírek találhatók a Media1.hu-n

Borító: Stock by Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások