fbpx
COVID-19 - Koronavírus, kórház, nővér

A Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Orvosok Szakszervezete is beengedné a médiát a kórházakba

A MOK és a MOSZ szerint is segítené a járvány elleni védelmi intézkedések betartatását, ha a sajtó megmutathatná, mi zajlik a kórházakban.

„Hisszük, hogy a polgárok alapvető döntéseinek (oltás, korlátozó intézkedések fegyelmezett betartása) meghozatalát elősegítené, ha szembesülnének a valós helyzettel, azzal, amit az egészségügyi dolgozók nap mint nap átélnek”

– ezt reagálta az Alfahír kérdésére a Magyar Orvosi Kamara (MOK), amikor a lap a sajtó járvány alatti szerepéről kérdezte.

A Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) alelnöke, dr. Tóth Mária is hasonló választ adott a lapnak:

„Nagyon fontos lenne, hogy a sajtó munkatársai bejuthassanak az egészségügyi intézményekbe, és objektíven bemutathassák azt, hogy milyen heroikus küzdelem zajlik a kórházakban.”

A portál azután kérte ki a két szakmai szervezet álláspontját, hogy szerdán 28 szerkesztőség egy közösen aláírt nyílt levelet juttatott el az Operatív Törzsnek és Orbán Viktor miniszterelnöknek három konkrét kéréssel. Ennek célja az volt, hogy a szabad sajtó működését segítve hozzájáruljanak a lakosság tájékozódásához és ezáltal emberi életek megmentéséhez. (Az aláírók között a Media1 is szerepelt.)

A levélre először Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár reagált, de meglehetősen elutasítóan, ugyanis szavai szerint „a kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni”, valamint kiemelte, hogy „a baloldali portálok ennek ellenére kamuhíreket terjesztenek és lejáratják a magyar egészségügyet”.

Még aznap este Orbán Viktor miniszterelnök is válaszolt az M1-nek adott interjújában, aki azt mondta:

„Nem most van itt az ideje annak, hogy bemenjünk a kórházakba, hogy kamuvideókat, vagy álhíreket gyártsunk”.

A témával a Media1 következő, hétfő esti műsora is foglalkozik a Spitit FM-en.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Fotó: GLix (a kép stockfotó, nem magyar kórházban készült.)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások