fbpx
Forgács Mariann közösségi média szakértő, a Be Social ügyvezetője a Media1 2021. március 8-i műsorában

Pénz beszél, kutya ugat – Egyre inkább a pénz uralja a közösségi médiát, vagy ez csak tévképzet?

Az elüzletiesedő közösségi médiáról is beszélgettünk Forgács Mariann közösségi média szakértővel a Media1 legutóbbi, hétfői műsorában, de több más aktuális kérdésről is szó esett az adásban.

A Media1 március 8-i adásának vendége volt Forgács Mariann közösségi média szakértő, a Be Social ügyvezetője.

Hiába van viszonylag nagy követőszáma egy oldalnak, manapság sokszor az oldal lájkolóinak 1 százalékához sem jutnak el a bejegyzések, ha nem hajlandó az oldal tulajdonosa a bankkártyájához nyúlni és fizetni a Facebooknak, vagyis ma már azt is sokan visszasírják, amikor ez az organikus elérési arány még 10 százalék körül volt – mondta Forgács Mariann, akinek szavai kapcsán joggal vetődött fel a kérdés, hogy ez nem jelenti-e azt, hogy a gazdagok előnybe kerülnek az üzeneteik célba juttatásában, vagyis itt is kiütköznek a társadalmi egyenlőtlenségek.

Beszélgettünk arról is, hogy a napokban Magyarországon is elindította a Facebook a tényellenőrző programját az álhírek kiszűrése érdekében.

A közösségi médiás felületek titkos algoritmusáról és a „beauty filterek” etikájáról is szó esett, valamint „kiveséztük” a mostanában egyre felkapottabb új közösségi médiás szolgáltatást, a Clubhouse-t is, és megbeszéltük azt is, szakértő vendégünk milyen eredményekre számít a most zajló közösségi médiás tinikutatás kapcsán, illetve milyen változásokra számít előzetesen a tavalyi év adataihoz képest.

A Media1 március 8-i adása teljes egészében visszahallgatható a lenti lejátszó segítségével, vagy akár le is tölthető.

További hírek és cikkek találhatók a Media1.hu-n! Iratkozzon fel RSS csatornánkra, hogy ne maradjon le a legújabb tartalmakról!

Borító: Forgács Mariann közösségi média szakértő, a Be Social ügyvezetője a Media1 2021. március 8-i műsorában.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások