fbpx
MALÉV HA-LCI tévésorozat

A MALÉV-gép légi katasztrófájáról szóló HA-LCI című sorozat tévében biztosan, de Kapitány Ivánék tervei szerint lehet, hogy Netflixen is látható lesz

Erről is beszélt a számos ismert hazai televíziós sorozat alkotójaként ismert Kapitány Iván és Kapitány-Diószegi Judit a Media1 műsorának adott interjúban, ahol sok más téma mellett arról is szó esett, mi lesz a mozikkal a COVID utáni újranyitás időszakában, és kiderült az is, mikortól láthatjuk majd a MALÉV szerencsétlenül járt bejrúti járatáról szóló sorozatot.

A Media1 e heti podcast- és rádióműsorának vendége volt Kapitány Iván filmrendező-producer és Kapitány-Diószegi Judit kreatív vezető, producer, a ContentLab & Factory gyártócég társtulajdonosa, ismert televíziós sorozat alkotók.

(Kapitányék cégének nevéhez a teljesség igénye nélkül olyan népszerű sorozatok elkészítése fűződik mint például A mi kis falunk, a Drága örökösök, a Korhatáros szerelem, a Jófiúk, a tavaly a COVID miatt speciális körülmények között elkészített a Segítség! Itthon vagyok című karanténsorozat vagy a Doktor Balaton.)

Kapitány-Diószegi Judit (balra, elől), Kapitány Iván (jobbra), és Szalay Dániel (hátul)
Kapitány-Diószegi Judit (balra, elől), Kapitány Iván (jobbra), és Szalay Dániel (hátul).

A műsor elején arról esett szó, hogyan befolyásolta a sorozatkészítők világának életét és a gyártási folyamatokat a koronavírus, vagy hogy mennyire vitte el a bevételeket a járvány, de beszélgettünk a műsorban arról is, mi lesz a mozikkal, lesz-e elegendő tartalom, ha a járvány miatti korlátozások után végre újra kinyithatnak, és mikorra térhetnek vissza a mozibevételek a korábbi szintre.

Kapitányék az ő előttük álló időszak kapcsán elárulták azt is, hogy 2022-ben látható lesz a tavaly ősszel beharangozott malévos sorozatuk, a HA-LCI, mely bemutatja, mi történt a Magyar Légiközlekedési Vállalat 240-es, bejrúti járatával 1975 szeptemberében, sőt az a tervük, hogy ne csak televízióban, de emellett valamelyik népszerű streaming szolgáltatásban, várhatóan Netflixen is bemutatják majd a szériát. (A tervezett új sorozatról a media1.hu tavaly ősszel már mutatott be előzetest.)

Kapitány Iván hozzátette: olyan erőforrásokat, időt, energiát és pénzt tesznek a sorozatba, hogy az megfeleljen a nemzetközi magas elvárásoknak is.

A HA-LCI MALÉV-sorozat 6 részes lesz, és mint a Media1 műsorában elhangzott, már a szereplőválogatásnál tartanak, néhány szereplőt pedig már korábban kiválasztottak a nemzetközi koprodukcióban készülő szériához.

Kapitány-Diószegi Judit hozzátette, egy ilyen komoly sorozat „dobozba kergetése” mindent egybevéve másfél-két év, de miután az előkészítés nem most kezdődött, így a 2022-es gyártási időpont és a 2022 végi premier reális elképzelésnek tűnik. „Ehhez persze az kell, hogy a csillagok is úgy álljanak” – tette hozzá Kapitány Iván.

A Netflix-bemutatóval kapcsolatos tervükkel összefüggésben elbeszélgettünk a különféle streaming szolgáltatásokról, így azt is érintettük, mennyiben kell másnak lennie egy streaminges tartalomnak mint egy „hagyományos” televíziós vagy épp mozis produktumnak.

Kapitányék a beszélgetés második felében betekintést engedtek egyéb produkciós terveikbe is, valamint sok más filmes és tévés témáról is beszélgettünk, épp ezért érdemes visszahallgatni a teljes beszélgetést.

A Media1 műsor teljes 2021. február 22-i adása, benne a Kapitány Iván filmrendezővel és Kapitány-Diószegi Judit kreatív vezetővel, producerrel készült több mint 40 perces interjúval az alábbi lejátszóval podcastként visszahallgatható, vagy akár le is tölthető.

Feliratkozhat a Media1 RSS csatornájára, hogy ne maradjon le a következő tartalmainkról, de ott vagyunk Twitteren és Facebookon is, valamint feliratkozhat hírlevelünkre is!

A Media1 podcast tartalmai elérhetők a vipcast.hu podcast felületén és például az Apple iTunes podcaston és Spotify-on is.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások