fbpx
MALÉV HA-LCI tévésorozat

Itt az előzetes a lezuhant MALÉV gép tragédiájáról készülő tévésorozatból

A COVID ellenére is nagy erőkkel halad a HA-LCI című, nemzetközi megrendelésre készülő tévésorozat fejlesztése. A Media1 megkapta a sorozat trailerjét.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A MALÉV bejrúti légi katasztrófának rejtélyét feldolgozó sorozatot készít az RTL-es A mi kis falunk és a Drága örökösök, valamint a TV2-s Korhatáros szerelem című tévészériákat is gyártó ContentLab&Factory cég. A sorozat a HA-LCI címet viseli és 6 részből áll majd.

A HA-LCI lesz a cég első, nemzetközi piacra készülő, a Filmservice csapatával együtt készülő koprodukciója. A XX. század történelmének egy máig tisztázatlan tragikus eseményéről szóló sorozat műfaja szerint krimi lesz.

A ContentLab&Factory megszerezte a nagyszabású sorozat alapjául szolgáló történet jogait és a megvalósítás tekintetében előrehaladott tárgyalásokat folytat több jelentős külföldi partnerrel. Mostanra már elkészült a sorozat előzetese (trailere is). A Media1 olvasói-nézői elsők között láthatják.

 

Krimibe illő magyar légi katasztrófa

A Malév 240-es, Budapest-Bejrút járata 1975. szeptember 30-án helyi idő szerint 3 óra 45 perckor, nyolc perccel a bejrúti reptérre való leszállás előtt, eddig ismeretlen okból felrobbant és a tengerbe zuhant. A gépnek 50 utasa volt, köztük egy magyar, és 10 főnyi személyzet. Mindenki életét vesztette. A fekete doboz hivatalosan a mai napig a tenger mélyén nyugszik a roncsokkal együtt.

A sorozat a katasztrófát követő nyomozás eseményeit dolgozza fel a magyar titkosszolgálat egyik vezetője és a Malév ügyeletes forgalmi tisztviselője történetét követve. A sorozat nézői előtt mindeközben feltárulnak az 1970-es évek szocialista rendszerének rejtelmei, a magyar és az orosz titkosszolgálatok rejtélyes kapcsolata, valamint a keleti blokk országainak a Palesztin Felszabadítási Szervezettel folytatott katonai együttműködése.

A 6 epizódra tervezett sorozatot olyan szakemberek jegyzik mint Kapitány Iván rendező-operatőr, Kapitány-Diószegi Judit és Boris Mihály vezető producerek, Odze György, Köbli Norbert és Veres Attila forgatókönyvírók.

„Évek óta foglalkoztat minket ez a téma. A HA-LCI – ami egyébként a repülőgép oldalán lévő jelzés – egyszerre a magyar történelem egy fel nem tárt darabja, és számtalan izgalmas emberi, politikai szállal teli történet. Egy valódi krimi bontakozik ki a szemünk előtt” – nyilatkozta Kapitány Iván, a sorozat rendezője.

Kapitány Iván egy korábbi munka közben
Kapitány Iván egy korábbi munka közben

A ContentLab tájékoztatása szerint a minisorozat fejlesztése a járványhelyzet alatt is nagy erőkkel zajlik, a gyártás megkezdését azonban a pandémiás helyzet alakulását figyelembe véve jelöli ki a gyártó cég.

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Részlet a MALÉV HA-LCI járatáról készülő 6 részes tévésorozatból
Szóljon hozzá!