fbpx
Donald Trump YouTube csatornája

Letiltotta Donald Trumpot a YouTube is

A leköszönő elnök minimum egy héten át nem tud feltölteni videókat, és az amúgy most is működő csatornáján felfüggesztették a kommentelés lehetőségét.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A leköszönő elnök letiltását azzal indokolta a YouTube, hogy Trump egyik videója megsértette a cég álhírek terjesztéséről szóló szabályzatát, illetve fennáll a veszélye, hogy egyes tartalmak további erőszakot válthatnak ki az Egyesült Államokban.

A bejelentés a YouTube Twitter oldalán jelent meg szerdán.

Mint arról korábban beszámoltunk, Trump közösségi médiás oldalait a Twitter, a Facebook és az Instagram is letiltotta. Emellett az Apple, a Google és az Amazon is eltávolította a Parler nevű közösségi applikációt, mely népszerű volt az elnök hívei körében. A közösségi oldalak a felhasználási szabályzatuk megszegése, hamis hírek terjesztése, és az erőszakra való buzdítás miatt törölték az elnök felhasználói fiókjait.

A múlt héten erőszakos cselekmény történt a Capitolium ellen, nem sokkal azután, hogy Trump arra buzdította híveit a közösségi médiás platformon, menjenek az épülethez, illetve minden valóságot nélkülözve elcsalt választási csalást emlegetett. A tömeges ostrom következtében többen meghaltak. Az ostromlók a média ellen is támadást intéztek. Az ostromlóknak fegyvereik is voltak. Több tucat embert a hatóságok államellenes bűncselekménnyel gyanúsítanak.

További híreket talál a Media1.hu-n!

Borító: Donald Trump YouTube csatornája, 2021.01.13-án
Szóljon hozzá!