Tóth-Szenesi Attila, az Index főszerkesztője. Fotó: Czémán Anna / Media1

Becsatlakozott a Telexhez a Dull Szabolcs előtti Index-főszerkesztő

Tóth-Szenesi Attila neve már meg is jelent a Telex impresszumában. Rajta kívül még egy fontos munkatárs érkezett a volt indexesek működtette laphoz.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Az Index egy korábbi főszerkesztője, aki 2017 júniusától 2019 decemberéig, Dull Szabolcs kinevezéséig töltötte be ezt az pozíciót az Indexnél, szerkesztői pozícióban állt munkába a Telexnél kedden – tudta meg a Media1.

TSZA azért csak most csatlakozott a Telexhez, mivel utolsók között, október elején mentették fel a munkavégzés alól az Indexnél, ahol a tömeges távozásokkor jelentős szerepe volt a lap  átadás-átvételében, majd egy ideig még versenytilalmi korlát kötötte, vagyis nem állhatott munkába az Index egyetlen konkurenciájánál sem.

Tóth-Szenesi Attila egyébként miután éppen egy évvel ezelőtt átadta a főszerkesztői feladatokat Dullnak, vezető szerkesztője volt az Indexnek.

Telexhez történő megérkezését Munk Veronika, a főszerkesztő a Facebookon így kommentálta:

Végre!!!! ❤️❤️❤️❤️

Dull Szabolcs pár nappal ezelőtti nyilatkozata alapján az egyelőre még nem teljesen biztos, hogy végül Dull is csatlakozik-e a Telexhez, illetve ha igen, milyen pozícióban. Azt mondta, még nem mondott igent, mivel egyelőre felmondási idejét tölti az Indexnél, valamint egyetemi, jogi tanulmányaira koncentrál. Dull ugyanakkor jelezte, ha január 22-án letelik a felmondási ideje, illetve versenytilalmi korlátozása, nem zárkózik el a lehetőségtől, hogy ő is telexes legyen.

Dull azt mondta, első pontként át kell tárgyalni, hogyan tudna bekapcsolódni a munkába, és fontosak a feltételek is. A nyilatkozat nagyjából egy nappal azután jelent meg, hogy Munk Veronika, a Telex.hu főszerkesztője jelezte, ő marad a lap főszerkesztője, de szívesen látnák Dullt a lapnál.

A Media1 értesülése szerint ugyancsak csatlakozott most a Telexhez Haász János, aki megbízott vezető szerkesztője volt az Indexnek, és TSZA-hoz hasonlóan azért érkezett „késve”, mert részt vett a tömeges távozások után az Index átadás-átvételében, majd versenytilalmi korlát kötötte még a laphoz.

Az Index teljes stábja azután jelezte felmondási szándékát, hogy Dull Szabolcs főszerkesztőt az Index.hu Zrt. igazgatóságának akkori elnöke, Bodolai László július 22-én elbocsátotta. Nemrég egyébként a Dullt eltávolító Bodolai is távozott a pozíciójából, miután a fele részben Vaszily Miklós kormányközeli médiavállalkozó tulajdonolta Indamedia Zrt., az Index hirdetésértékesítő partnere, illetve hitelezője lett az Index.hu Zrt. tulajdonosa, és a korábban még a lap függetlenségének zálogaként beállított tulajdonos, a Magyar Fejlődésért Alapítvány szerepköre megszűnt.

További hírek találhatók a Media1-en. Követhet bennünket a Facebookon, napi hírlevelünk és RSS segítségével is.

Borító: Tóth-Szenesi Attila, még az Index főszerkesztőjeként a lap 2019 nyári születésnapján válaszol a Media1 kérdéseire. Fotó: Czémán Anna / Media1
Szóljon hozzá!