fbpx
e-kereskedelem, internetes vásárlás, webshop, online kereskedelem

Elhalasztja a tisztújítást az Ecommerce Hungary – tárgyalni szeretne a vele szemben bejelentett új e-kereskedelmi szövetséggel

A korábbi internetes e-kereskedelmi szövetség jövő hét hétfőn tartotta volna tisztújítását, de a napokban több iparági nagyágyú, köztük az Ecommerce Hungary eddigi elnöke bejelentette, hogy egy új e-kereskedelmi szövetséget alapítanak januártól. A „régiek” most párbeszédet kezdeményeznek a tervezett új szakmai szervezet képviselőivel, és elhalasztják a tisztújítást.

A magyar online kereskedelmi piac közel 200 hazai szereplőjét tagjai között tudó Ecommerce Hungary nevű internetes szakmai szervezet közleményben tudatta péntek este lapunkkal, hogy a november 30-ra összehívott tisztújító taggyűlésének elhalasztásáról döntött. Indoklásuk szerint erre azért volt többek között szükség, mert a társaság jelenlegi elnöke, Nagy Sándor a héten egy új e-kereskedelmi szövetség megalapítását jelentette be a sajtóban.

Az Ecommerce Hungary közleményében azt írja, hogy egyeztetést kezdeményez a felekkel és a piaci szereplőkkel a jövőbeli hatékony működés fenntartása érdekében. Reményüket fejezik ki, hogy sikerül párbeszéddel elősegíteni a tagok, az elnökség és más, szakmai vitában érdekelt piaci szereplők között a nézetkülönbségeket.

Az Ecommerce Hungary elnöksége közleményében sajnálkozását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy csak a sajtóból szerezhetett tudomást arról, hogy Nagy Sándor, az egyesület jelenlegi elnöke november 26-án bejelentette, hogy néhány a hazai e-kereskedelemben érdekelt társasággal, köztük több jelenlegi Ecommerce Hungary-tag céggel egy új iparági szövetség megalapítását tervezi.

Az Ecommerce Hungary elnöksége jelezte: a 15 éve sikeresen működő, közel kétszáz e-kereskedelemben érdekelt céget képviselő szervezet egységének fenntartását és az egyesület strukturális reformját tartja fontosnak: munkacsoportjai ugyanis csak egységes piaci fellépés esetén tudnak hatékony érdekvédelmet kínálni a magyar e-kereskedelmi piac kisebb és nagyobb szereplői számára.

Közleményükben megemlítik: az Ecommerce Hungary jelenleg tagjai között tudhatja többek között az Árukereső, Decathlon, eMAG, Extreme Digital, JátékNet, Libri, Mall, Media Markt, MÁV-Start, Praktiker, Rossmann, Szallas.hu cégeket, amelyek sok éve a magyarországi internetes értékesítési piac sikeres szereplői.

Az Ecommerce Hungary jelenlegi elnökségének tagjai akik támogatták a kezdeményezést: Matócza Szabina alelnök, Csányi Zoltán alelnök, Várkonyi Balázs (eMAG-Extreme Digital), Szigetvári József (Szallas.hu), Őri Gergely (JátékNet), Zabari István (Lumenet), dr. Ormós Zoltán (OrmosNet), Kis Bernadett (Enet).

Az ügy előzményeiről itt írtunk.

Új online szakmai szövetség indul a hazai e-kereskedelem támogatására | Media1

Nagy Sándor, a Groby internetes áruház alapítójának vezetésével, aki az elmúlt 3 évben az Ecommerce Hungary elnöki posztját is betöltötte, új digitális/online szakmai szövetség létrehozását tűzte ki célul több, nagy forgalmat bonyolító, internetes kereskedelemben érdekelt cég mint az Euronics, a Groby, a GLS, az Adevinta, a Shoprenter.

Minek kell még egy e-kereskedelmi szövetség? Nagy Sándorral, az Ecommerce Hungary leköszönő elnökével és a tervezett új szakmai szervezet egyik alapítójával beszélgettünk | Media1

Mint a napokban beszámoltunk róla, Nagy Sándor, a Groby internetes áruház alapítójának vezetésével – aki az elmúlt 3 évben az Ecommerce Hungary elnöki posztját is betöltötte, illetve néhány napig még be is tölti – új online szakmai szövetség előkészítését kezdte meg a hazai e-kereskedelem támogatására több, nagy forgalmat bonyolító, internetes kereskedelemben érdekelt vállalkozás, mint például az Euronics, a Groby, a GLS, az Adevinta, a Shoprenter.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en! RSS-csatornánk itt található, hírlevelünkre itt lehet feliratkozni, a Facebook-oldalunkra pedig itt.

Borító: Andrea Piacquadio/  Pexels
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások