fbpx
Rákay Philip, a HírTV Publicafé műsorában

Pedofilnak nevezték a HírTV-n Joe Bident, az Egyesült Államok leendő elnökét

„Cukrosbácsinak kinéző vén pedofilként” mutatta be a KESMA hírcsatornáján minap sugárzott Publi Café című műsor Joe Bident, az amerikai elnökválasztást megnyerő leendő elnököt, akinek egyúttal a kormánypárti csatorna megkérdőjelezte választási eredményei hitelességét is.

Mint ismert: Donald Trump, az Orbán Viktor magyar miniszterelnök által preferált jelölt a napokban elvesztette az amerikai elnökválasztást. A magyar közmédiában, az M1-en hosszú ideig Trump vereségét nem is voltak hajlandók ismertetni, annak ellenére, hogy a világ vezető hírcsatornái már rég tényként kezelték, hogy Joe Biden, a demokrata párti jelölt nyerte választást.

Joe Biden a 2020-as amerikai elnökválasztási kampányban
Joe Biden a 2020-as amerikai elnökválasztási kampányban
Fotó: Biden / Flickr

Az elnökválasztással és annak végeredményével foglalkozott a hétvégén a kormánypárti KESMA-hoz tartozó HírTV Publi Café című műsora, melynek egyik vendége volt Rákay Philip. Ha valaki nem tudná, kiről van szó: Rákay volt az, aki 2002-ben az Orbán Viktor és a Fidesz vereségével véget érő országgyűlési választások alatt megtartott Kossuth téri fideszes nagygyűlésen azt próbálta elhitetni a rendezvény műsorvezetőjeként, hogy a gyűlésen 2 millió Orbán-párti személy vesz részt – holott a tér méreteinél fogva sem lett volna képes ekkora embertömeg befogadására. A Magyar Narancs térképes számítása szerint 700 ezer ember sem fért volna el a téren, míg az Index úgy kalkulált, a tér legfeljebb 520 ezer embert tud befogadni.

Rákay a nyilvánvaló lódítás után évekkel, a Fidesz újbóli hatalomra kerülése után a közmédia M1 csatornájának lett a csatornaigazgatója több mint négy éven át, majd innen 2015-ben távozott. Rákay nemrég akkor került be a hírekbe, amikor kiderült, hogy ő és családja lakáscsere útján hozzájutott egy, a Bécsi kapu téren található kétszobás, 60 négyzetméteres, önkormányzati bérlakáshoz, amelyért – mint a 24.hu kiderítette – havonta nevetségesen alacsony, mindössze 39 ezer forint bérleti díjat kell fizetnie a kerületnek, ami miatt a kerület új vezetése vizsgálatot indított ellene.

Rákay most a HírTV vendégeként a műsor 16. percében (16:15 körül) arról kezdett el beszélni, hogy

Joe Biden egy „tényleg cukrosbácsinak kinéző vén pedofil,

emellett az M1 volt csatornaigazgatója csalásként igyekezett feltüntetni az elnökválasztás Orbán barátja szempontjából kedvezőtlenül alakuló végeredményét.

Nem Rákay volt az egyetlen a HírTV műsorában, aki hasonlóan beszélt a leendő elnökről

A Bident pedofilként bemutató szavaktól egyébként a HírTV műsorvezetője, Trombitás Kristóf és a mellette ülő Kiszely Zoltán politológus egyáltalán nem határolódott el, egyikük sem próbált meg akár csak minimálisan ellenvetéssel élni, Rákay pedig azt is hozzátehette, hogy „nem álhírről” van szó, hiszen bár nem emlékszik pontosan, hol is látott erről „összevágott felvételeket”, de „talán a Breitbarton”.

Rákay Philip egyébként nem az egyedüli volt a műsorban szereplő jobboldali médiamunkások között, aki így beszélt a leendő elnökről. Apáti Bence jelentkezett be otthonából a Hír TV-be, hogy már szinte rögtön a műsor elején is hasonló vádakkal illesse a leendő elnököt, bár ő nem használta konkrétan magát a pedofil szót, csak egyértelmű utalásokat tett rá, amikor arról beszélt, hogy

„Álmos Joe szellemi kihívásokkal küzd, és szereti szagolgatni és simogatni a kiskorúakat.

Apáti Bence a HírTV-ben és balra Joe Biden
Apáti Bence a HírTV-ben és balra Joe Biden

Apáti Bence a Magyar Nemzet publicistájaként ismert. Ő volt az, aki miatt a kormánypárti sajtóholding kártérítést volt kénytelen fizetni egy nőnek, miután Apáti emberi mivoltában megalázta őt, valamint kénytelenek voltak eltávolítani a jogsértő tartalmát az internetes oldaláról.

A Poynter.org és az Univision nevű tényellenőrző szervezet egyébként már az amerikai elnökválasztás előtt figyelmeztetést adott ki, mivel már évek óta próbálják egyesek Bident pedofilként bemutatni különböző oldalakon, miközben bírósági perben nem marasztalták el őt. Az oldalak azt tanácsolták a szavazópolgároknak, legyenek óvatosak, mert megpróbálhatják félrevezetni őket.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: Rákay Philip a HírTV Publi Café című műsorában. Fotó: képernyőkép
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások