fbpx
Kálmán Olga

Kálmán Olga: A pártállam meg akarja semmisíteni a Klubrádiót és a szabad sajtó maradékát

Kálmán Olga volt televíziós-rádiós újságíró, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagjának közleménye szerint a Médiatanács tagjainak is számot kell majd adniuk a tetteikről, mivel a Klubrádió elnémításával bűntárssá válnak a pártállam támogatásában.

Közleményt juttatott el hírportálunkhoz pártja nevében Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja (volt televíziós és rádiós műsorvezető) péntek délután annak apropóján, hogy a Media1 ma reggel megírta: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a héten úgy határozott, nem hosszabbítja meg a Klubrádió 2021 februárjában lejáró frekvenciajogosultságát. Erről a döntésről a Klubrádió többségi tulajdonosa és elnöke, Arató András a Media1-től értesült.

A DK, illetve Kálmán Olga pénteki közleménye szerint

„ az Index tönkretétele után most a Klubrádiót nézte ki magának Orbán. A pártállam a szabad sajtó maradékát is meg akarja semmisíteni, a piszkos munkát ezúttal a Fidesz által választott Médiatanács végzi.”

A Demokratikus Koalíció közleményében arra figyelmezteti „a Médiatanácsban ülő fideszes pártkatonákat: el a kezekkel a Klubrádiótól!”

A DK szerint nem csak az Index tönkretevőire, hanem a Médiatanács tagjaira is vonatkozik, hogy az Orbán-rendszer bukása után bűntársként, a pártállam aktív működtetőiként kell majd felelniük a most elkövetett törvénytelenségekért.

Kálmán Olga közleménye szerint „akik egy függetlennek nevezett állami szerv pártpolitikai megszállását hajtják végre és pártpolitikai érdekeket szolgálnak a függetlenség mögé bújva, azok semmivel sem különbek azoknál, akik parancsba adták a független sajtó elhallgattatását.”

Mint arról korábban beszámoltunk, Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója szerint politikai okokból, valótlan okokra hivatkozva akarják elvenni a frekvenciájukat. A Klubrádió harcolni fog, hogy ne némítsák el jövő februárban sem.

Klubrádió, 92,9 MHz
A Klubrádió, 92,9 MHz hirdetőtáblája Budapesten, a rádió közelében. Fotó: Ladányi András / Media1

A Médiatanács tagjait (Hankiss Ágnes, Budai László, Meszleny László és Szadai Károly) tavaly választotta meg az országgyűlés kormánypárti patkója, megbízatásuk 9 évre szól. A Médiatanács elnöke Karas Monika, egykori Fidesz-közeli sajtójogász – az ő mandátuma már korábban, Szalai Annamária, az előző elnök halálát követően kezdődött. Karas egyébként Magyarország egyik legjobban fizetett köztisztviselője.

További hírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások