fbpx
Klubrádió

Klubrádió: A médiahatóság valótlant állít rólunk, nem hagyjuk magunkat elnémítani!

A Klubrádió szerint nem igaz, hogy többször olyan jogsértést követett el, ami miatt ne lenne meghosszabbítható a lejáró médiaszolgáltatási jogosultsága, ahogyan azt az NMHH Médiatanács állította. Mindent meg akarnak mozgatni, hogy a rádió semmiképp se némuljon el 2021 februárjában.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Mint arról nemrég beszámoltunk, a kizárólag kormánypárti szavazatokkal megszavazott NMHH Médiatanács úgy határozott, nem hosszabbítja meg a Klubrádió 92,9 MHz-re vonatkozó médiaszolgáltatási jogosultságát. Erről a fejleményről a Klubrádió elnöke a Media1 péntek délelőtti érdeklődéséből értesült.

A Klubrádió erre a hírre reagálva, nem sokkal ezelőtt közölte:

a médiahatóság valótlanságot állít, nem igaz, hogy a Klubrádió olyan ismételt jogsértést követett el, ami miatt ne lett volna lehetséges a frekvencia meghosszabbítása.

A Klubrádió jelezte, hogy keresik a jogi és egyéb eszközöket annak érdekében, hogy Magyarország utolsó, hiteles és kormányfüggetlen rádiója ne némuljon el. Stock Richárd vezérigazgató a Klubrádió Ez itt a lényeg című műsorában azt mondta: az NMHH közleménye arra emlékezteti őt, amikor 10 évvel ezelőtt próbálták a Klubrádiót ellehetetleníteni. Szerinte a közleményben leírtak valótlanok.

Stock szerint egy újabb háború van készülőben. A vezérigazgató szerint politikai döntés született arról, hogy Magyarország utolsó független közéleti rádióját el kell némítani.

Hozzátette: mindenféle eszközt be fognak vetni annak érdekében, hogy működésüket folytathassák. Ezekről később tájékoztatást adnak, jelenleg gondolkodnak a megoldáson, de először is meg kell ismerniük a határozat tartalmát.

A vezérigazgató azt mondta: a Klubrádió elnémítására irányuló döntés beleillik abba a folyamatba, ami Magyarországon elindult.

Hangsúlyozta: februárig meg kell találniuk a megoldást. Hogy a rádiójuk hogyan lesz fogható azt követően, arról a megfelelő időben információt közölnek majd.

A Karas Monika vezette Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egyébként néhány nappal ezelőtt megszüntette Magyarországon a digitális rádiós, úgynevezett DAB+ technológián alapuló rádiók sugárzását. Így a Klubrádiónak még alternatívaként, menekülési útvonalként sem áll rendelkezésére a DAB+ sugárzás.

Frissítés 20:30

Időközben reagált a médiahatóság a Media1 kérdésére, konkrétan milyen jogsértésekre hivatkozva fosztja meg a Klubrádiót a frekvenciájától. Ide kattintva található a rádió bírságainak listája és Stock Richárd vezérigazgató reagálása.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!