fbpx
Dull Szabolcs, az Index volt főszerkesztője az RTL Híradóban

Dull Szabolcs: Az Index összeomlása nemzeti ügy

Az Index egykori főszerkesztője a szerződése szerint még hat hónapig a céghez van kötve, erről egy erdélyi internetes lapnak adott interjúban beszélt.

Interjút adott Dull Szabolcs, az Index elbocsátott főszerkesztője az erdélyi Transindex.ro-nak. A volt főszerkesztő a beszélgetésben elmondta: mióta elküldték az Indextől, százával kapja a – főként biztató – üzeneteket.

Dull a szerződése szerint még hat hónapig a céghez van kötve.

„Eddig tart a felmondási idő, és ennyi ideig vonatkozik rám a versenytilalom is. Tehát, a munka alól ugyan felmentettek, de jogilag én nem csinálhatok semmit”

– fogalmazott.

Az egykori főszerkesztőt sokként érte elbocsátása, szerinte őt Bodolai László, az Index.hu Zrt. és a céget tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) elnöke a cég pénzügyeiről szóló beszélgetésre hívta, de egészen másról volt szó. Hozzátette: Bodolai László nemcsak vele, hanem az indexesek egy részével is, például a lapvezetéssel, külön titoktartási nyilatkozatokat íratott alá.

„És én ezért is mondtam a szerkesztőségben, és nyilvánosan is hangoztatom azóta, hogy nagyon jó lenne, ha feloldaná ezeket a titoktartási kötelezettségeket, mert így legalább a nyilvánosság is picit jobban láthatná, hogy milyen hangulatban teltek az utolsó hetek. Hogy miről szóltak valójában, melyek a mozgatórugói a tömeges felmondásnak”

– tette hozzá. Az újságíró szerint a mostani helyzetben talán kevesebb szó esett arról, hogy vezérigazgatók jöttek, mentek. Ők is csak kapkodták a fejünket, hogy egész pontosan mi történik és a mai napig nem lehet tudni, hogy az egyes vezérigazgatók, például a mindössze hat napig regnáló, Bodolai László által hozott Ződi Zsolt miért állt fel.

A beszélgetés végén Dull Szabolcs úgy fogalmazott:

„Szerencsére a visszajelzésekből is azt érzem, és az erdélyiek is jól látták ezt, hogy az Index összeomlása nem csupán magyarországi, hanem nemzeti ügy: az egész Kárpát-medence nyilvánosságában keletkezett most űr.”

Július végén Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke a Media1 különkiadásának vendége volt, saját nézőpontjából ismertette az Index körüli eseményeket. Itt hallgathatja vissza a műsort. A Media1 is szeretett volna interjút kérni Dull Szabolcstól, de egyelőre nem vállalta a beszélgetést, de azt mondta, talán egy későbbi alkalommal rendelkezésünkre áll.

Épp ma számoltunk be arról, hogy Dull Szabolcshoz becsöngetett az otthonába a Vaszily Miklós érdekeltségében lévő Pesti TV.

További hírek találhatók a Media1-en! RSS-csatornánk itt található.

Kiemelt kép: Dull Szabolcs, az Index volt főszerkesztője az RTL Híradóban korábban
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások