Dull Szabolcs, az Index volt főszerkesztője az RTL Híradóban

Dull Szabolcs: Az Index összeomlása nemzeti ügy

Az Index egykori főszerkesztője a szerződése szerint még hat hónapig a céghez van kötve, erről egy erdélyi internetes lapnak adott interjúban beszélt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Interjút adott Dull Szabolcs, az Index elbocsátott főszerkesztője az erdélyi Transindex.ro-nak. A volt főszerkesztő a beszélgetésben elmondta: mióta elküldték az Indextől, százával kapja a – főként biztató – üzeneteket.

Dull a szerződése szerint még hat hónapig a céghez van kötve.

„Eddig tart a felmondási idő, és ennyi ideig vonatkozik rám a versenytilalom is. Tehát, a munka alól ugyan felmentettek, de jogilag én nem csinálhatok semmit”

– fogalmazott.

Az egykori főszerkesztőt sokként érte elbocsátása, szerinte őt Bodolai László, az Index.hu Zrt. és a céget tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) elnöke a cég pénzügyeiről szóló beszélgetésre hívta, de egészen másról volt szó. Hozzátette: Bodolai László nemcsak vele, hanem az indexesek egy részével is, például a lapvezetéssel, külön titoktartási nyilatkozatokat íratott alá.

„És én ezért is mondtam a szerkesztőségben, és nyilvánosan is hangoztatom azóta, hogy nagyon jó lenne, ha feloldaná ezeket a titoktartási kötelezettségeket, mert így legalább a nyilvánosság is picit jobban láthatná, hogy milyen hangulatban teltek az utolsó hetek. Hogy miről szóltak valójában, melyek a mozgatórugói a tömeges felmondásnak”

– tette hozzá. Az újságíró szerint a mostani helyzetben talán kevesebb szó esett arról, hogy vezérigazgatók jöttek, mentek. Ők is csak kapkodták a fejünket, hogy egész pontosan mi történik és a mai napig nem lehet tudni, hogy az egyes vezérigazgatók, például a mindössze hat napig regnáló, Bodolai László által hozott Ződi Zsolt miért állt fel.

A beszélgetés végén Dull Szabolcs úgy fogalmazott:

„Szerencsére a visszajelzésekből is azt érzem, és az erdélyiek is jól látták ezt, hogy az Index összeomlása nem csupán magyarországi, hanem nemzeti ügy: az egész Kárpát-medence nyilvánosságában keletkezett most űr.”

Július végén Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke a Media1 különkiadásának vendége volt, saját nézőpontjából ismertette az Index körüli eseményeket. Itt hallgathatja vissza a műsort. A Media1 is szeretett volna interjút kérni Dull Szabolcstól, de egyelőre nem vállalta a beszélgetést, de azt mondta, talán egy későbbi alkalommal rendelkezésünkre áll.

Épp ma számoltunk be arról, hogy Dull Szabolcshoz becsöngetett az otthonába a Vaszily Miklós érdekeltségében lévő Pesti TV.

További hírek találhatók a Media1-en! RSS-csatornánk itt található.

Kiemelt kép: Dull Szabolcs, az Index volt főszerkesztője az RTL Híradóban korábban

Szóljon hozzá!