fbpx
A DK flashmobjának egy pillanata a Fidesz-székháza előtt, a magyar média bedarálása kapcsán, 2020.08.12-én

A Fidesz-székház előtt akciózott a magyar média fideszes bedarálása ellen a DK

A Demokratikus Koalíció aktivistái és képviselői a Fidesz-székház elé festették fel a kormány által bedarált médiumok listáját.

A DK sajtóirodájától kaptuk az alábbi fotókat arról, ahogyan az ellenzéki párt VI. és VII. kerületi aktivistái, önkormányzati képviselői szerdán egy flashmob keretében a budapesti, Lendvay utcai Fidesz-székház elé felfestették azoknak a médiumoknak a listáját, amelyek párt véleménye szerint a kormány áldozatai lettek, vagyis amelyeket „kinyírt vagy lenyúlt” a Fidesz.

A DK úgy véli: hogy az elmúlt években többek között a megyei lapok, a TV2, az Origo, az Index, a Népszabadság és a Magyar Hírlap is így járt.

A DK akciója közben rendőrök igazoltatták az abban résztvevőket.

A Demokratikus Koalíció közölte: kiáll a szabad, független sajtó mellett.

„Mi, európai magyarok nem nézzük tétlenül, ahogy a kormány bedarálja a hazai médiát, és megszünteti, tönkreteszi, vagy propagandaszócsővé alakítja azt” – áll a párt közleményében.

További hírek találhatók a Media1-en. RSS-hírfolyamunk itt található, napi hírlevelünkre itt lehet feliratkozni. Érdemes követni bennünket a Facebookon is, hiszen időnként exkluzív, csak ott elérhető tartalmakat is közzéteszünk. Ön is hozzájárulhat a Media1 működési költségeihez tetszőleges összeggel, amit itt tud megtenni a legegyszerűbben.

Borító: A flasmob. Fotó: DK
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások