fbpx
Népszabadság

Hová tűnt a Népszabadság Online? Felhívtuk a fideszes médiaholding vezetőségét (majd órák múlva megjavult az oldal)

Több, a Mediaworksnél fontos pozícióban lévő munkatársat, beleértve Kálmán Erikát, a vállalat vezérigazgató-helyettesét is kereste a Media1, hogy megtudakolja, miért nem lehetett elérni viszonylag huzamosabb ideje a vállalathoz tartozó Népszabadság Online archívumát, a nol.hu-t. Spoiler: addig telefonálgattunk, míg végül cikkünk megjelenése után a probléma megoldódott.

Záporoznak a Media1-hez az olvasói megkeresések, amióta a Népszabadság bezárása után egyszer már hónapokra elérhetetlenné tett, majd a közvélemény nyomára később visszakapcsolt NOL.hu újra elérhetetlenné vált a napokban. A nol.hu címet beütve 504-es hibaüzenet jelentkezik.

Egykori népszabadságosok közül többen különös egybeesésnek tartják, hogy akkor történik mindez, amikor az Index körül is helyzet van. Egyikük arra is emlékeztetett, hogy korábban Liszkay Gábor, a Népszabadság márkát tulajdonló Mediaworks akkori (idén távozó) vezérigazgatója digitális könyvégetésnek nevezte, ha egy lap tartalmát elérhetetlenné tesznek. Mások arra gyanakodtak, hogy esetleg Belénessy Csaba tartalomfejlesztési tanácsadóvá történő kinevezésével függhet össze a dolog, hiszen ő volt az, aki idén tavasszal katonai cenzúra bevezetését szorgalmazta Magyarországon, a koronavírusra hivatkozva.

Szóval gondoltuk, megtudakoljuk, mi történt valójában a NOL.hu körül, miért nem tudják elérni az érdeklődők a lapot most már több napja.

Mediaworks
A Mediaworks székháza a Népszabadság egykori épületében. Fotó: Media1

Felhívtuk a Mediaworks honlapján megjelölt sajtókapcsolati telefonszámot, de a szám az ügyfélszolgálatra kapcsolt. Ott sem sikerült emberrel beszélnünk. Megpróbáltuk felhívni mobilszámán Belénessy Csabát, de ő azt mondta, nem tud semmit, mi lehet az oldallal, ő pedig most épp nyaralni van, szóval nem tud segíteni.

Megpróbáltuk felhívni Csermely Péter tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettest is, de az általunk ismert telefonszáma hibát jelzett. Kálmán Erika vezérigazgató-helyettest, a Mediaworks igazgatósági tagját is hívtuk a mobilszámán, de miután meghallotta a nevemet bemutatkozáskor, a vezérhelyettes a kérdésemet ki sem várva, köszönés nélkül azonnal bontotta a vonalat, majd később már nem vette fel a telefont és más elérhetőségén is hiába kerestük. Beszéltünk Papliczky Pállal is, aki nemrég érkezett a céghez regionális értékesítési igazgatónak, de azt mondta, tőlünk értesült a NOL elérhetetlenné válásáról, és azt sem tudta megmondani, kihez tartozik a probléma, kit kereshetnénk, ő maga pedig csak a vidéki lapokkal foglalkozik, szóval nem kompetens a témában.

Nem adtuk fel. Felhívtuk Madarász János pr- és marketing igazgatót is. Ő azt mondta, tőlünk hallott először a NOL körüli problémákról, viszont megerősítette, hogy nála sem érhető el. Azt mondta, talán valamiféle informatikai problémáról lehet szó, de megpróbálja felvenni a kapcsolatot az informatikai osztállyal és utánanéznek, miért jön be az 504-es gateway time out hibaüzenet a Rogán Antal helikopteres utazásáról szóló cikk és a többi sokezer egyéb írás helyett. Madarász azt ígérte, ha sikerül kideríteni valamit a hibáról,  illetve elhárult a probléma, jelezni fogja.

Frissítés 21:27

Néhány perccel ezelőtt sms-t kaptunk Madarász János pr- és marketing igazgatótól, aki jelezte, hogy mostanra partnerük helyreállította a nol.hu működését. Megnéztük, működik. Már nem volt hiábavaló a telefonálgatásunk…

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Népszabadságot olvas egy fiatalember. Forrás: Fortepan / Lencse Zoltán adományozó
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások