Mediaworks

Új igazgató érkezett a Mediaworks vezetőségébe

Megvan az egy hónapja távozó Györke Zoltán regionális értékesítési igazgató utódja az összes magyarországi megyei napilapot, továbbá a Magyar Nemzetet, a Lokált, a Nemzeti Sportot és számos más médiaterméket megjelentető médiavállalatnál.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Papliczky Pál, a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) néhány nap múlva távozó ügyvezető igazgatója lett a Mediaworks regionális értékesítési igazgatója – értesült a Media1. Az információt az érintett, azaz Papliczky is megerősítette, illetve már a Mediaworks weboldalán is elérhető a fotója, életrajza. (Ezzel összefüggő hír, hogy Papliczky volt munkahelye, a DKT új ügyvezetője Gerentsér Imre, a Ringier Axel Springer Magyarország leköszönő digitális igazgatója lesz.)

Papliczky Pál annak a Györke Zoltánnak a feladatait veszi át a Mediaworksnél, aki április 27-én távozott. Ő a Mediaworks/KESMA által bekebelezett regionális lapkiadó vállalatnál, a Lapcom Zrt.-nél volt korábban vezérigazgató, így került a Mediaworkshöz a nagy kormánypárti médiafúziót követően. Györke a Mediaworksnél 2019 októberétől dolgozott regionális értékesítési igazgatóként.

Orosz Márton (Portfolio), Guttengéber Csaba (Atmedia), Györke Zoltán (Mediaworks), Vági Róbert (Central Médiacsoport), Szauer Tamás (HVG)
Balról-jobbra: Orosz Márton (Portfolio), Guttengéber Csaba (Atmedia), Györke Zoltán (Mediaworks), Vági Róbert (Central Médiacsoport), Szauer Tamás (HVG) a Brandfestival konferencia egyik panelbeszélgetésén 2019-ben. Fotó: Kummer János / Brandfestival / Media1-archív

Papliczky Pál életútja

A Mediaworks új regionális értékesítési igazgatója 1979-ben a Szegedi Tudományegyetem jogi diplomát, majd 1995-ben a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán marketingkommunikációs szakértői diplomát szerzett.  A rendszerváltás évében politikai tanácsadóként részt vett az Alkotmány újrafogalmazásában, majd a rendszerváltást követően a gazdasági szférában dolgozott. Az 1991-ben került az akkoriban frissen privatizált Figyelőhöz üzletkötőnek, ahol nem sokkal később hirdetési igazgatóvá léptették elő. 1994-től a HVG hirdetési igazgatója volt, majd 1998-tól a Metro napilapnál (a későbbi Metropol elődjének) volt kereskedelmi igazgató. Innen 2003-as távozása után a Népszabadságnál lett hirdetési igazgató, egészen 2006 nyaráig.

Papliczky Pál, a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) távozó ügyvezetője és a Mediaworks új regionális értékesítési igazgatója
Papliczky Pál, a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) távozó ügyvezetője és a Mediaworks új regionális értékesítési igazgatója

Később a Ringier tanácsadója, majd 2007 májusától egy éven át a Ringier napilap divíziójának igazgatója volt, majd ezután az Epamedia (ma JCDecaux) közterületi reklámcégnél dolgozott 2009 végéig kereskedelmi igazgatóként. Papliczky 2010-től 2019-ig saját vállalkozásaiban vett részt és médiaértékesítéssel, illetve termékfejlesztéssel foglalkozott, többek között 2013 végétől tanácsadóként segítette a 168 Óra hetilapot kiadó Telegráf Kft. munkáját.

Egy időben Papliczky Pál irányította a 168ora.hu és a 168 Óra közéleti hetilap különböző termékfejlesztéseit, majd később ügyvezetője is volt a cégnek, egészen annak eladásáig. Ezután került 2016-ban a Lokál című ingyenes bulvárnapilap nem állami hirdetéseinek értékesítéséért felelős KOD Mediához, ahol értékesítési stratégiai tanácsadó lett, de ugyanezen év végén már távozott is a cégtől, és ezután saját vállalkozására fókuszált.

Papliczky a hazai internetes oldalak látogatottságát független internetes szolgáltatásként auditáló és a dkt.hu internetes címen folyamatosan nyilvánosságra hozó Digitális Közönségmérési Tanács / DKT élén tavaly júniustól állt ügyvezetőként.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságának tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!