fbpx
Uj Péter, a 444 főszerkesztője az Index 20. születésnapján. Fotó: Czémán Anna / Media1

Uj Pétert, az Index egykori és a 444 jelenlegi főszerkesztőjét felháborítja Bodolai László kommunikációja

Az Indextől 2011-ben távozó, ma már a konkurens 444-et irányító főszerkesztő szerint az Index.hu Zrt. elnöke nem alkalmas arra, hogy egy médiacég vezetője legyen, felhatalmazása is csak arra szólt, hogy az Index szerkesztőségének függetlenségét reprezentálja, de ezt sem tudta teljesíteni, és most felháborítóan beszél.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Uj Péter, az Index egykori és a 444 jelenlegi főszerkesztője – aki már tavaly februárban egy interjúban megmondta, hogy az Index done, az már övék – most a Kötöttfogásban beszélt.

Pörzse Sándor műsorvezető a Hang.hu összefoglalója szerint felvetette, hogy Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke, a tulajdonos Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt, hogy a Fidesz ebben most nincs benne, és dörzsölik a tenyerüket, mert mégis minden az ő forgatókönyvük szerint zajlott.

Uj Péter erre úgy reagált, hogy Bodolai biztosan tudja, hogy mi zajlik a Fidesz forgatókönyve szerint, mert ha valaki látta azt, az ő. Neki muszáj volt .

A főszerkesztő korábban nagyon jóban volt Bodolaival, még az ügyvédi irodája is az ő házába volt bejelentve sokáig, és a felesége is nála dolgozott. A volt főszerkesztő a Kötöttfogásnak azt mondta,  hogy szerinte Bodolai olyan kommunikációs paneleket dobott be, amelyek nem juthattak magától eszébe.

„A hazugságdarabkák nagyon gyorsan berendeződtek egy nagyon szép rendszerbe” – mondta Uj Péter.

A főszerkesztő felháborodva beszélt a kuratóriumi elnökről:

„Amit itt alakított, az miden szinten felháborít. Ha végre is kellett hajtania ezt a feladatot, megtehette volna úgy, hogy nem viselkedik ennyire aljasul. Annyira mérhetetlenül szemét dolog volt, amit művelt, amire semmiféle felkentsége nem volt. Ő a szerkesztőség függetlenségét reprezentálni volt hivatott abban a pozícióban, az juttatta csak ide, hogy megbízott benne a szerkesztőség és őket verte át nagyon mocskos módon. Majd elkezdte a karaktergyilkos hazudozásokat. Ez egész egyszerűen menthetetlen. Se szakmai, se egyéb alkalmassága nincs, hogy belőle egy médiacég vezetője legyen”.

Ha ellenvéleményre kíváncsi: Bodolai László a maga narratíváját néhány napja 90 percen át ismertette a Media1 különkiadásában, ami visszahallgatható ITT.

Tegnap egyébként egy másik egykori Index-főszerkesztő, a 2017-ben távozó Dudás Gergely is bírálta Bodolait.

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Uj Péter, a 444 főszerkesztője az Index 20. születésnapján a Media1 kérdésére válaszol tavaly. Fotó: Czémán Anna / Media1
Szóljon hozzá!