fbpx
Ziegler Gábor, az Indamedia társtulajdonosa és vezérigazgatója

Az Index látogatottságának visszaesését látva sem aggódik az Indamedia vezérigazgatója és társtulajdonosa

Ziegler Gábor szerint a mostani helyzetben az Index látogatottsága a várthoz képest még jobb is, a hirdetők felé pedig ha kell, megoldási javaslatokat tesznek.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Ugyan számít az olvasottság visszaesésére, de nem aggódik hosszútávon a statisztikák miatt Ziegler Gábor, az Index hirdetési felületeit értékesítő és az Index tulajdonosát, a Magyar Fejlődésért Alapítványt hitelező, fele részben Vaszily Miklós kormányközeli médiavállalkozó tulajdonolta Indamedia társtulajdonosa, aki a kreativ.hu-nak azt nyilatkozta a minap, hogy a Gerényi-üggyel kapcsolatban minden megtalálható az igazgatósági jegyzőkönyvekben, majd árnyalta a képet az Indamedia és az Index közötti pénzügyi helyzetről.

Nagyobb hangsúly kerülhet az Indamedia portfóliójának többi elemére

Ziegler Gábor azt mondta a reklámipari lapnak, hogy a közeljövőben még nagyobb hangsúlyt kívánnak helyezni az Indamedia médiaportfóliójának más elemeire (például Femina, Totalcar stb.).

,„Az idei évre egyébként is komoly előrelépést terveztünk több kiadványnál is, például a Feminánál vagy Totalcarnál, azonban az  elmúlt hetekben felpörgettük az ezzel kapcsolatos munkát, végül a tervezettnél lényegesen többet fogunk fektetni idén az összes kiadványunkba. Ebből a szempontból az Indamedia-kiadványok a jelenlegi helyzet haszonélvezői lesznek. Ugyanakkor ezek a törekvések nem befolyásolják azt, hogy az Index a legfontosabb kiadvány, amit az Indamedia képvisel.”

Miért távoztak az indamediások az Index.hu igazgatóságából?

Ziegler szólt arról is, hogy miért távozott az Index.hu Zrt. igazgatótanácsából (ami azért meglepő, hiszen mint a Media1 megírta, az Indexet tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány jelentős összeggel, 179 millió forinttal tartozik az Indamediának, és eddig ez alapján voltak jelen az Indamedia emberei az Indexben, ráadásul Bodolai László a Media1 hírportál 90 perces rádióműsorában arról beszélt, hogy az Indamedia birtokolja az Index.hu Zrt. részvényeinek egy részét mint fedezet.).

Ziegler azt mondta, hogy több gazdasági kérdésben más utat látott ideálisnak, mint amit az Index bejár.

„Amikor az általam ideálisnak gondolt és a valós gazdálkodás között túl nagy lett az eltérés, akkor úgy éreztem, én ezért nem szeretnék a jövőben igazgatósági tagként felelősséget vállalni” – idézte fel.

Kezelik az olvasottság csökkenését

Arra, hogy az Index olvasottsága a napokban látványosan visszaesett, márpedig a hirdetői piac az ilyen mértékű kilengéseket nem szokta szeretni, Ziegler azt mondta, hogy a hirdetők felé a teljesítések rendben mennek, és ha itt problémák jelentkeznek, akkor ezekre fognak tudni megoldásokat kínálni, ám úgy látja, hogy a helyzet megoldása inkább az Indexen áll.

„Ahogy a hirdetők, úgy mi is egy erős Indexben vagyunk érdekeltek. Ennek biztosításához, ha az Index vezetői ezt kérik, akkor természetesen az erőforrásainkat rendelkezésükre bocsátjuk, ahogy ezt folyamatosan jelezzük feléjük” – jelentette ki a Kreatívnak.

A látogatottság visszaesése Ziegler szerint normális, sőt,

a „jelenlegi helyzetben ez sokkal jobb teljesítmény a reálisan elvárhatónál. Az a várakozásom, hogy részben a hatalmas HR átalakítás miatt, kisebb részben pedig szezonális okokból a következő hónapban az olvasottság további csökkenése várható, ami ezt követően rendeződik és visszapattan a top szereplők szintjére.”

A mostani számokat Ziegler azzal magyarázta, hogy a július hirdetési szempontból egy kifejezetten gyenge időszak, szezonálisan kevés hirdetővel.

„Ez azt jelenti, hogy van idő az Indexnél rendezni a sorokat, stabilizálni a látogatottságot. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy olyan domináns piacvezető lesz az Index olvasottsági szempontból ősszel is, mint a tavaszi Covid-időszakban, de erős látogatottság mellett a sorok rendezése közben is a hírpiac megkerülhetetlen szereplője lesz.”

A jegyzőkönyvekből minden kiderül a Gerényi-terv kapcsán

A Gerényi-ügyről azt mondta, hogy titoktartás miatt ő nem beszélhet róla, ám minden részlet megtalálható az igazgatósági jegyzőkönyvben – köztük a felkérés okai és körülményei is.

„Részemről az igazgatósági jegyzőkönyv vagy hangfelvétel vonatkozó részének nyilvánosságra hozásához bármikor szívesen hozzájárulok” – mondta.

Nem voltak személyi kérések?

Abban, hogy egy vállalat tanácsadókkal dolgozik, nem lát semmi különöset, ez a normál üzleti folyamat része – mondta.

Arra, hogy volt-e az Indamediának létszámbeli vagy konkrét személyi kérése az Index tekintetében, Ziegler nemmel válaszolt.

„Az Index az elmúlt hetekben a kialakult cash-flow helyzet miatt anyagi segítséget kért az Indamediatól, aminek biztosításához az Indamedia oldaláról az volt a kérés, hogy az Index teremtse meg a cashflow pozitív működés feltételeit 4-5 hónapon belül. Erre mutasson be egy megalapozott elképzelést és azt kezdje el megvalósítani. A sarokszámok ismeretében százalékos arányban volt javaslatunk arra, hogy milyen mértékű bértömeg-csökkenéssel lenne kezelhető a helyzet, de a pontos javaslatot az Index operatív vezetésének kellett volna letenni az asztalra.”

Ziegler Gábortól a Media1 is interjút kért néhány héttel ezelőtt, de a vezérigazgató arra hivatkozva, hogy szerinte az Index körüli történések túlságosan politikai fókuszba kerültek, és ezért szerinte nincs értelme megszólalni, a vezérigazgató nem vállalta, hogy válaszoljon a kérdéseinkre. Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke egyébként a Media1 által készített 90 perces különkiadás során szólt néhány szót Ziegler Gáborról is, ami ITT hallgatható vissza.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!