fbpx
Erdélyi Superman Zsolt

Nem mondja el az Indexnek az oldal hirdetéseit szervező Indamedia, ad-e még tanácsokat a cégnek az Index-főszerkesztő eltávolítását javasló Erdélyi Superman Zsolt

Ziegler Gábor, az Index hirdetési bevételeiért felelős Indamedia vezetője üzleti titokra hivatkozva utasította el, hogy válaszoljon az Indexnek, tart-e még a kapcsolat a Superman becenéven is ismert, a minap az Index főszerkesztőjének leváltását szorgalmazó egykori SZDSZ-es kampányguruval.

Újabb szolgálati közleményt tett közzé ma délután az Index szerkesztősége. Ezúttal annak kapcsán, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő visszahívását szorgalmazta a minap Erdélyi Zsolt, alias Superman. A szolgálati közlemény szerint Erdélyi Zsolt videóüzenete még inkább alátámasztja, hogy az Index tényleg veszélybe került, barométerének átállítása veszélyjelző helyzetbe indokolt volt.

Az Index szerint önmagában ugyan nem kellene Erdélyi szavainak nagy jelentőséget tulajdonítani, bárkinek lehetnek bármiről elképzelései, így akár arról is, hogy ki legyen az Index főszerkesztője, de Erdélyi nemrég még az Index partnercégének, az Indamediának a tanácsadója volt,

„és semmi nem utal arra, hogy már ne lenne az. És így azért már kicsit erősebb, ellenségesebb az üzenete, és ez persze még indokoltabbá teszi a függetlenségi barométerünk jelenlegi, veszélyben állását.”

A szolgálati közlemény ezután tér ki arra, hogy az Index megkérdezte az Index hirdetésértékesítő partnerét, az Indamedia vezérigazgatójaként jegyzett Ziegler Gábor vezérigazgatót, aki Vaszily Miklós mellett tulajdonosa is a cégnek, hogy tanácsadójuk-e még Erdélyi Zsolt, de a vezérigazgató erre üzleti titokra hivatkozva nem akart válaszolni.  A szerkesztőség arra is megkérte Zieglert, hogy kommentálja Erdélyi főszerkesztőváltós javaslatát, de az Indamedia vezérigazgatója ez elől is kitért.

Ziegler Gábor, az Indamedia társtulajdonosa és vezérigazgatója
Ziegler Gábor, az Indamedia társtulajdonosa és vezérigazgatója

Bodolai László, az Index.hu Zrt. és a tulajdonos Magyar Fejlődésért Alapítvány elnöke egyébként a minap a Media1 megkeresésére azt nyilatkozta, Superman az Index-főszerkesztő leváltását szorgalmazó videója egy magánakció lehetett, ami mögött talán egyfajta sérelem van Superman részéről, amiért az Index nem valósította meg a Gerényi-Erdélyi koncepciót, mindenesetre Bodolai is csak utólag találkozott a felvétellel, amikor az már nyilvánossá vált az interneten.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke
Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index hirdetési bevételeiért felelős Indamedia tulajdonosa idén tavasszal lett fele részben Vaszily Miklós, márpedig Vaszily váltotta le néhány éve botrányos körülmények között Sáling Gergőt, az Origo főszerkesztőjét, majd Vaszily egyre inkább a NER részévé vált: ő lett az MTVA vezérigazgatója, később a Mészáros Lőrinc-féle Echo TV vezérigazgatója volt, jelenleg pedig a kormánypárti TV2 elnöke, aki a Pestisrácok című kormányközeli revoler-médiummal közösen és Mészáros Lőrinc pénzét is felhasználva indít tévét Pesti TV néven.  Vaszily egy KDNP-s személytől, Oltyán Józseftől vette át az üzletrészét.

Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, az induló Pesti TV 50%-os tulajdonosa
Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, az induló Pesti TV 50%-os tulajdonosa

Vaszily egyébként néhány napja azt nyilatkozta a 444-nek, nem akarják eltávolítani Dullt.

További hírek találhatók a Media1-en, ahol a témával kapcsolatban az előzmények ITT találhatók. Épp a minap fejezte ki aggodalmát az Index kapcsán Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke.

Borító: Erdélyi Superman Zsolt
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások