fbpx
Index.hu, index

Bodoky Tamás: Nem leszek az Index.hu főszerkesztője, de Bodolai többször kikérte a véleményemet

Az Átlátszó főszerkesztője, egykori indexes főmunkatárs azt mondta a Media1 érdeklődésére, nem ajánlottak neki pozíciót, ahogyan az szakmai berkekben terjed, de Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke valóban többször is kikérte a véleményét a lap válsága kapcsán, és nagyon drukkol neki, mert méltánytalanul bántak el vele. Bodolai László az RTL Híradónak az Index-újraépítése kapcsán arról beszélt, hogy nagyon sok életrajzot kapott újságíróktól.

Mint arról a Media1 beszámolt, az Index szinte teljes szerkesztőségének felmondását követően több újságírót, szerkesztőt is megkerestek már, hogy érdekelné-e őket pozíció a lapnál. Bodolai László ugyanis szeretné továbbra is üzemeltetni az Indexet.

A Media1 több olyan, egyébként nem kormánypárti kötődésű, most is állásban lévő újságíró-szerkesztővel beszélt, akiket már megkerestek az elmúlt napokban, ám vagy egyből nemet mondtak, vagy még fontolgatják a válaszukat. Mivel az előző stáb viharos körülmények között távozik, egyes esetekben a válasz hosszabb átgondolást igényel, komoly dilemmát okoz, hiszen az újonnan érkezőket esetleg megbélyegezhetik, ráadásul még maguk sem tudják, kik lennének a leendő kollégáik. (A megkeresettek nevét hozzájárulások hiányában, méltányolható okokból, meglévő munkahelyük miatt nem említjük.)

Bodolai az RTL-nek: Jönnek az életrajzok

Bodolai László eközben az RTL Híradónak arról beszélt, hogy valóban szándékában áll tovább működtetni az oldalt, szavai szerint ugyanakkor nem is kell toborozni,

mivel folyamatosan kapja az önéletrajzokat olyanoktól, akik szívesen dolgoznának az Indexnél, így elsősorban velük tervezik a folytatást.

Ki lehet az új főszerkesztő?

Bodoky Tamás, az Index.hu egykori főmunkatársa, az Átlátszó.hu főszerkesztője, aki szombaton védelmébe vette Bodolai Lászlót és a távozókról úgy vélekedett, idő előtt hagyták el a várat, a Media1 érdeklődésére, hogy van-e alapja a személyéről már több napja terjedő pletykának, hogy esetleg ő lesz az új főszerkesztő, azt mondta,

„Nem titok, hogy régóta jóban vagyunk és a válság során többször is kikérte a véleményemet a fejleményekről Bodolai László, de pozíciót nem ajánlott, és nem is fogadnám el, mert van egy menő oknyomozó portálom. Azonban nagyon drukkolok neki, hogy sikerüljön talpra állítani az Indexet, mert méltatlannak tartom, ahogy elbántak Bodolaival.”

Bodoky Tamás, az Átlátszó.hu főszerkesztője az RTL Klub Magyarul Balóval c. műsorában korábban
Bodoky Tamás, az Átlátszó.hu főszerkesztője az RTL Klub Magyarul Balóval c. műsorában (archív)

Nincs Bodoky-terv

Arra a kérdésre, hogy milyen jellegű tanácsokat tudott adni, esetleg készült-e „Bodoky-terv”, azaz valamiféle koncepció a lap megmentetésére, azt mondta, nem tanácsadásról van szó, csupán beszélgetésről.

„Beszélgettünk, mi a helyzet, de igazából én is tanácstalan voltam. Nem tudtam sok okosat mondani. Mindenesetre úgy tűnt, hogy ő megegyezne a szerkesztőséggel, de azok nem állnak szóba vele, ami a jelen felállásban igen furcsa.”

Bodoky Tamás arra, hogy mint régi indexes nem próbált-e meg közvetíteni a felek között, azt mondta, azért nem, mert már olyan régen volt a távozása, hogy mostanra már csak alig pár embert ismer az Indexnél.

Stumpf András: Ha megkeresnének, nemet mondanék

Egyébként Bodoky mellett egy másik személyről, Stumpf Andrásról, a Válasz Online társalapítójáról is pletykák terjedtek, hogy esetleg Sztankóczy Andrást, a Válasz Online néhány nappal ezelőtt az Index.hu igazgatóságába távozó újságíróját követve ő is az Indexhez igazolna, és ott vezető pozíciót kapna, de a Media1 érdeklődésére Stumpf azt mondta:

„Nem keresett senki azzal, hogy legyek az Index főszerkesztője, de ha keresne, határozott és rövid ‘nem’-mel válaszolnék.”

Stumpf András újságíró, a Válasz Online résztulajdonosa
Stumpf András újságíró-szerkesztő, a Válasz Online résztulajdonos

Azt is mondta, más pozícióra sem menne, élvezi a munkáját a Válasz Online-nál, hiszen sikeresek, úgyhogy nem akarja elhagyni a lapját. „Kivéve persze, ha az Origótól kapok ajánlatot” – tette hozzá tréfásan.

A Media1 Indexszel összefüggő hírei ITT találhatók. Érdemes feliratkozni a Media RSS csatornájájára és a Facebook-oldalunkra, valamint a hírlevelünkre is.

Borító: Az Index.hu nyitóoldala ma. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások