fbpx
Hajdú Péter, a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója

Hajdú Péter az elsőrendű vádlott egy adócsalási ügyben a Magyar Hang szerint – a tévésnek Összezárva Hajdú Péterrel indulhat műsora

A Frizbi Entertainment Kft. volt tulajdonosát, a Mészáros Lőrinc feleségéhez tartozó Life TV és Ozone TV vezérigazgatóját a Magyar Hang értesülése szerint adócsalással vádolja az ügyészség egy korábbi ügy kapcsán. A Media1 telefonon utolérte a tévést, akitől azt is megkérdeztük, igaz-e, hogy Összezárva Hajdú Péterrel címmel tervez műsort a LifeTv-nél.

A Magyar Hang című hetilap holnapi lapszáma cikket közöl arról, hogy Hajdú Péter televíziós műsorvezető ellen adócsalás miatt vádat emeltek, ő az elsőrendű vádlottja egy áfacsalási ügynek – derül ki a július 3-i hetilap weboldalán lévő ajánlószövegből.

A Magyar Hang által kikutatott és a pénteki számban nyilvánvalóan részletesen is bemutatandó fejlemény annyiban nem meglepő, hogy korábban már (szintén a Magyar Hang nyomozásának köszönhetően) kiderült, hogy június elején vádemelés történt Hajdú Péter egykori cégénél, a Frizbi Entertainment Kft.-nél, de arról mostanáig csak találgatások voltak, hogy Hajdú is ott van-e a vádlottak között, ugyanis a főügyészség csak annyit jelzett, hogy két férfival és egy nővel szemben emeltek vádat, ám azt nem árulták el, hogy Hajdú a vádlottak között van-e.

A Magyar Hang holnapi számában azonban konkrétan megnevezik a tévést mint vádlottat, illetve már a mai ajánlóban is ott a neve. A lap úgy tudja, hogy a showmant azzal vádolják, hogy egymilliárd forintnál is több készpénzt vett fel két olyan cég számlájáról, amelyhez papíron semmi köze nem volt.

Felhívtuk Hajdú Pétert

A Media1 csütörtökön este felhívta Hajdú Pétert, mivel úgy hallottuk Összezárva Hajdú Péterrel címmel tervez reality-t a Mészáros Lőrinc feleségéhez tartozó Media Vivantis Zrt. portfóliójába tartozó Life TV-n, és ha már vonalban voltunk, rákérdeztünk az állítólagos adócsalási ügyre is.

Hajdú Péter azonban mindkét kérdésre, a szakmai és a büntetőügyi témára is azt mondta, ezek kapcsán a Media Vivantis Zrt. sajtóosztályát keressük. Ott azonban egyelőre visszahívást ígértek holnapra. Ha megérkezik a hívás, arról természetesen még beszámolunk a Media1-en.

Négy éven át nyomoztak

Hajdú Péter cégénél egyébként még 2016 tavaszán indítottak nyomozást a NAV nyomozói. Az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt nyújtotta be a vádiratot a vádlottak ellen.

A vádlottak a cég általános forgalmi adó kötelezettségét csökkentették jogellenesen, magyarán áfacsalással vádolták meg őket. A „különösen nagy” vagyoni hátrány azt jelenti, hogy az elkövetők 50 és 500 millió forint közötti összegben károsították meg a magyar államot. A büntetési tétel ebben az esetben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Hajdú épp a nyomozás megindulása után adta el a médiacégét és adta át a vállalkozást egy ukrán nőnek

Hajdú Péter egyébként a nyomozás megindulása után néhány hónappal megvált a cégben viselt tisztségétől és tulajdonától, és egy ukrán állampolgárságú magyar nő lett a Frizbi Entertainmentnél az ügyvezető, és az ő cége lett a tulajdonos.

A váltásról Hajdú korábban azt állította, hogy talált egy angol partnert, akivel külföldi műsorgyártást tervez, és már vannak is műsorötletek.

Az ukrán ügyvezető azonban azt állította, nem is ismeri Hajdút

Ezt követően a Bors fellelte a kárpátaljai nőt, aki azonban azt állította, nem is ismeri Hajdú Pétert, soha nem találkozott vele, soha nem volt közös cégük. A Frizbi új ügyvezetője egyébként idénymunkából igyekezett fenntartani magát. Hajdú azonban közölte, hogy jogi lépéseket tesz, mert csak le akarja járatni a Bors.

Az ügyben Tényi István magánszemély tett feljelentést. Feljelentésében nevesítette is Hajdút.

NAV-toplistás lett a Frizbi

A korábban a showman által tulajdonolt Frizbi Entertainment Kft. „előkelő” helyen szerepel az adóhatóság adóslistáján. A cégnél a 494 milliós adóhiány mellett még 314 millió forint bírságot is megállapítottak, így a teljes köztartozás 800 millió forint felett van – írta a Magyar Hang még korábban.

További érdekességek

A Frizbinél annak idején történt különös tulajdonosváltásról  ITT érhető el egy részletes 2016-os cikk, amiből további érdekességek is kiderülnek.

Így például az, hogy

  • a Frizbi Entertainment Kft. Hajdú Péter legrégebb óta, 2007 óta működő cége volt.
  • Ebbe egy alig pár nappal korábban létrehozott, GB-UA Entertainment Ltd. nevű, brit székhelyű (egy West Sussexben lévő üzleti parkba bejegyzett) vállalkozás szállt be 2016-ban
  • Az újonnan alapított céget egy magyar gyökerekkel is rendelkező ukrajnai nő, egy bizonyos Leinart Valentyna vezette.
  • A Frizbit átvevő GB-UA Entertainment Ltd. a nevét a Nagy Britannia (Great Britain – azaz GB) és Ukrajna (UA) rövidítés alapján kapta. A cég székhelyén egyébként több más cég is működött.
  • A vállalat új vezetőjének neve közösségi oldalakon (Facebook, LinkedIn) nem volt megtalálható, és a Google sem hozott fel róla gasználható találatot, pedig egy ideig Hajdú mellett társügyvezetőként szerepelt a Frizbi Entertainment Kft.-ben, Hajdúhoz hasonlóan önálló aláírási, cégjegyzési jogkörrel.
  • A cég egyébként úgy szállt be a Frizbibe, hogy az addigi 5 millió forintos alapító tőkét megduplázták 10 millióra.

Hajdú Péter nemrég igazolt Mészáros Lőrinc feleségének tévéjéhez vezetőnek

Hajdú Pétert épp néhány hónapja szerződtette le Mészáros Lőrinc felesége, Mészáros Beatrix a Life TV és Ozone Tv csatornákat működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatójának. Hajdú itt azonnal nagy átalakításokba fogott, hogy feltornássza a felcsúti dollármilliárdos feleségéhez tartozó Life TV nézettségét.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: Hajdú Péter. Fotó: Facebook / Media1-archív
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások