Hajdú Péter, az ATV Frizbi című műsorában korábban

Vádemelés Hajdú Péter volt médiacégénél, a Frizbi Entertainmentnél

Az ügyészség és a bíróság is megerősítette, hogy vádemelés történt Hajdú Péter korábbi cégénél, a Frizbi Entartainment Kft.-nél költségvetési csalás miatt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Fővárosi Főügyészség és a Fővárosi Törvényszék is megerősítette a Magyar Hang értesülését, miszerint eredményes volt a négy éven át tartó nyomozás Hajdú Péter televíziós műsorvezető és producer korábbi cégénél, a Frizbi Entertainment Kft.-nél, ami  június elején vádemeléssel végződött.

Az akkor még Hajdú Péter vezette vállalkozásnál 2016 tavaszán indítottak nyomozást a NAV nyomozói, ez zárult most vádemeléssel. Ahogy a főügyészség írja, két férfival és egy nővel szemben emeltek vádat, ám a

„közéleti szereplők személyiségi jogainak védelme érdekében” azt nem árulhatják el, hogy Hajdú a vádlottak között van-e.

Az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt nyújtotta be a vádiratot. A vádlottak a cég általános forgalmi adó kötelezettségét csökkentették jogellenesen, magyarán áfacsalással vádolják őket. A „különösen nagy” vagyoni hátrány azt jelenti, hogy az elkövetők 50 és 500 millió forint közötti összegben károsították meg a magyar államot. A büntetési tétel ebben az esetben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Hajdú épp a nyomozás megindulása után adta el a cégét és adta át a céget egy ukránnak

Hajdú Péter egyébként a nyomozás megindulása után néhány hónappal megvált a cégben viselt tisztségétől és tulajdonától, és egy ukrán állampolgárságú magyar nő lett a Frizbi Entertainmentnél az ügyvezető, és az ő cége lett a tulajdonos. A váltásról Hajdú korábban azt állította, hogy talált egy angol partnert, akivel külföldi műsorgyártást tervez, és már vannak is műsorötletek.

Az ukrán ügyvezető állítja: nem ismeri Hajdút

Ezt követően a Bors fellelte a kárpátaljai nőt, aki azonban azt állította, nem is ismeri Hajdú Pétert, soha nem találkozott vele, soha nem volt közös cégük. A Frizbi új ügyvezetője egyébként  idénymunkából igyekszik fenntartani magát. Hajdú azonban közölte, hogy jogi lépéseket tesz, mert csak le akarja járatni a Bors.

Az ügyben Tényi István magánszemély tett feljelentést. Feljelentésében nevesítette is Hajdút.

NAV-toplistás lett a Frizbi

A korábban a showman által tulajdonolt Frizbi Entertainment Kft. „előkelő” helyen szerepel az adóhatóság adóslistáján. A cégnél a 494 milliós adóhiány mellett még 314 millió forint bírságot is megállapítottak, így a teljes köztartozás 800 millió forint felett van – írja a Magyar Hang.

Hajdú Péter lett nemrégiben a Mészáros Lőrinc feleségének nevén lévő tévécsatornákat, a Life TV-t és az Ozone TV-t működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója.

A Magyar Hang azt írta: kereste Hajdú Pétert, de nem reagált az e-mailben feltett kérdésekre.

További érdekességek

A Frizbinél annak idején történt különös tulajdonosváltásról  ITT érhető el egy részletes 2016-os cikk, amiből további érdekességek is kiderülnek.

Így például az, hogy

  • a Frizbi Entertainment Kft. Hajdú Péter legrégebb óta, 2007 óta működő cége volt.
  • Ebbe egy alig pár nappal korábban létrehozott, GB-UA Entertainment Ltd. nevű, brit székhelyű (egy West Sussexben lévő üzleti parkba bejegyzett) vállalkozás szállt be 2016-ban
  • Az újonnan alapított céget egy magyar gyökerekkel is rendelkező ukrajnai nő, egy bizonyos Leinart Valentyna vezette.
  • A Frizbit átvevő GB-UA Entertainment Ltd. a nevét a Nagy Britannia (Great Britain – azaz GB) és Ukrajna (UA) rövidítés alapján kapta. A cég székhelyén egyébként több más cég is működött.
  • A vállalat új vezetőjének neve közösségi oldalakon (Facebook, LinkedIn) nem volt megtalálható, és a Google sem hozott fel róla gasználható találatot, pedig egy ideig Hajdú mellett társügyvezetőként szerepelt a Frizbi Entertainment Kft.-ben, Hajdúhoz hasonlóan önálló aláírási, cégjegyzési jogkörrel.
  • A cég egyébként úgy szállt be a Frizbibe, hogy az addigi 5 millió forintos alapító tőkét megduplázták 10 millióra.
Borító: Hajdú Péter, az ATV Frizbi című műsorában korábban. Fotó: YouTube

Szóljon hozzá!