fbpx
Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője

Jogerősen is pert nyert a Ripost és a Lokál ellen Gréczy Zsolt

A bíróság szerint a két kormánypárti oldal valótlanságot írt, amikor azt állította, hogy a DK-s politikust zaklatott egy nőt.

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét és helyreigazításra kötelezte a Fidesz-közeli sajtótermékeket. A DK sajtóirodájának tájékoztatása szerint ezt a szöveget kell közzétenni:

„Gréczy Zsoltról valótlanságokat híreszteltünk – 2019. december 06. napján a Ripostban közzétett »Évekig nem állt le a zaklatással Gréczy Zsolt« című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Gréczy Zsolt évek óta zaklat egy nőt, továbbá valótlanul híreszteltük, hogy ennek a nőnek Gréczy Zsolt évek óta írogat, üzenget.”

Egy másik ítéletben a Fővárosi Ítélőtábla ugyancsak helybenhagyta az elsőfokú ítéletet és helyreigazításra kötelezte a Lokál című kiadványt ezzel a szöveggel: „A 2019. december 6-án a Lokál című lapban megjelent „Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Gréczy Zsolt évek óta zaklat egy nőt, továbbá valótlanul híreszteltük, hogy ezt a nőt Gréczy Zsolt a szerelmével üldözi, újra és újra bepróbálkozik nála, valamint csábítgatja.”

Mindkét esetben az újságok Zsoldos Gábor dobos (egy nap alatt önként levett) Facebook-bejegyzése alapján írták meg cikkeiket. Az állítólagos „áldozat” Gréczy Zsolt mellett tanúskodott a bíróságon, aki már hat pert nyert meg rágalmazóival szemben.

Mindkét ítélet jogerős. Gréczy Zsoltot a perben a Czeglédy Ügyvédi Iroda képviselte.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en.

Borító: Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője. Fotó: DK
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások