ripost

Pert vesztett a Ripost

Helyreigazításra kötelezte szerdai első fokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék a Gréczy Zsoltról, a DK politikusáról írt, állítólagos zaklatásról szóló cikkel összefüggésben a sajtóterméket.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Pert nyert a Ripost ellen Gréczy Zsolt, a DK volt frakciószóvivője – derül ki a Demokratikus Koalíció közleményéből, amit az Országos Sajtószolgálaton tett közzé.

Az egyelőre első fokú, nem jogerős ítélet szerint a Ripost című sajtótermék valótlanul állította, hogy Gréczy Zsolt zaklatja Zsoldos Gábor dobos párját.

Az ítélet indoklásában a bíró kitért arra, hogy az ilyen tartalmú cikkek közlése előtt a sajtónak jobban kellene tájékozódni, mielőtt egy ilyen horderejű állítást megjelentet – áll a párt közleményében.

A volt pártszóvivő jogi képviseletét egyébként a Czeglédy Ügyvédi Iroda látta el.

Gréczy Zsoltot előzőleg Zsoldos Gábor vádolta meg zaklatással, de az erről szóló Facebook-bejegyzését később letörölte.

Gréczyről később a lejáratására alkalmas, intim, illetve pornográf fotók jelentek meg. Gréczy Zsolt azt mondta, ő ebben áldozat, nem pedig zaklató, december 31-i hatállyal végül visszaadta parlamenti mandátumát, valamint lemondott a pártszóvivői posztról.

Gréczy Zsolt utódlása

Épp ma jelentették be egyébként, hogy Gréczy utódja Varga Zoltán lesz az Országgyűlésben.

Az 57 éves politikus Debrecenben született, politológusként végzett a Miskolci Egyetemen, két felnőtt lány édesapja. Varga Zoltán hosszú évek óta részt vesz a helyi közéletben és politikában, 2006 óta a debreceni közgyűlés ellenzéki képviselője.

A Demokratikus Koalíció színeiben 2014 óta politizál. Wirsching Viktória kommunikációs igazgató az MTI tudósítása szerint azt mondta ma, hogy a mandátumáról lemondott Gréczy Zsolt munkájával továbbra is segíti a Demokratikus Koalíciót, hogy „az orbáni rendszer leváltása után mielőbb visszaállíthassuk a köztársaságot és a jogállamiságot Magyarországon”.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Pécs Aktuál

Pécs Aktuál: új Fidesz-közeli újság Pécsett

Az új lap tulajdonosa a korábban a Fidesz színeiben önkormányzati képviselőként is dolgozó helyi médiavállalkozó, Fodor-Petrov József. A lap kreatív munkatársa pedig a már megszűnt OK!Pécs tulajdonosa, aki mai napig a kesmás SzegedMa főszerkesztője is egyben.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!