fbpx
Gerentsér Imer, a Ringier Axel Springer Magyarország leköszönő digitális igazgatója

Távozik Gerentsér Imre a Ringier Axel Springer Magyarország digitális üzletágának éléről

A médiavállalatnál is megerősítették a Media1 piaci forrásokból származó információját. Elmondták azt is, mi áll a hátterben, hogyan szervezik át a terület irányítását, és azt, hogy a volt vezető külsős szakértőként ezután is kapcsolatban marad majd a céggel.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

A Media1 piaci forrásokból megtudta, hogy távozik Gerentsér Imre, a blikk.hu-t, a blikkruzs.hu-t, a noizz.hu-t, a glamour.hu-t, a recepttar.hu-t, az egeszsegkalauz.hu-t és több más digitális terméket a portfóliójában tudó Ringier Axel Springer Magyarország (RAS Magyarország) médiavállalat digitális területének igazgatói posztjáról (CDO), amelyet 2015 szeptembere óta vezetett.

A Media1 megkereste a Ringier Axel Springer Magyarországot az értesülés kapcsán, ahol hivatalosan is megerősítették a szakember távozását a posztról. Elmondták: a Ringier Axel Springer Magyarország átszervezi digitális üzletágának szervezeti struktúráját. A digitális divízió irányítását 2020. június 1-jétől közvetlenül Kovács Tibor, a tavaly kinevezett ügyvezető igazgató látja el az online területen dolgozó szakértői csapat aktív részvételével és támogatásával.

Hozzátették: a RAS Magyarország online portfóliójának jelenlegi üzletágvezetője, Gerentsér Imre a jövőben külső szakértőként (online stratégiai, akvizíciós tanácsadóként) segíti a kiadó munkáját fejlesztési projektek megvalósításában, a piaci növekedési stratégia megvalósításában.

Hangsúlyozták: Gerentsér szakmai tapasztalatát nagyra becsüli a kiadó, ezért is számít szakértelmére továbbra is külsős tanácsadóként. A RAS Magyarországnál aláhúzták: Gerentsér Imre támogatásával az elmúlt öt év során sikerült a vállalatnak a piac egyik meghatározó online média portfólióját kialakítania.

„A digitális átállásában a kiadó most egy újabb szakaszhoz érkezett és további piaci növekedést kell elérnie. Örülünk, ebben a folyamatban – más formában ugyan –, de Imre is részt tud venni.”

Hozzátették, a szervezeti átalakítás nem érinti a kiadó két másik üzletága, a napilap, illetve a magazin divízió működését.

Utolértük Gerentsér Imrét is, aki megkeresésünkre így nyilatkozott:

„Az elmúlt években kiváló emberekkel dolgozhattam együtt. Jó érzéssel adom át a területet, és lelkesedéssel vágok bele az új projektekbe.”

Gerentsér Imre az elmúlt öt évben többek között részt vett a Blikk.hu portál megújításában, a noizz.hu C generációs portál és a RAS-Oander e-kereskedelmi szolgáltatások elindításában, a Glamour kuponok digitalizációjában, illetve több más üzleti eredmény is fűződik a nevéhez.

A médiaszakember 1996-tól 2012-ig a Sanoma Media Budapestnél dolgozott (a mai Central Médiacsoport jogelődje), 2000-től az Újmédia-divízió igazgatójaként. Sanomás tevékenységéhez fűződik az Újmédia-divízió kialakítása, a Startlap megvásárlása, a FigyelőNET, a Nők Lapja Café, a Sanoma mobilmédia részlegének és az e-kereskedelmi termékeinek elindítása, valamint a Profession.hu, az Olcsobbat.hu, a Házipatika.hu és a Szállás.hu akvizíciója is. (E termékek egy részét később a Sanoma Media Budapestet megvásárló Varga Zoltán kedvező feltételekkel eladta.)

Gerentsér a Sanomától történő 2012-es távozását követően saját tanácsadó céget alapított Valorem Consulting néven, illetve 2012-2015 között a Videoklinika.hu Kft. stratégiai fejlesztésekért felelős vezetője volt, munkájához kötődött többek között a cégcsoport egészségkommunikációs ügynökségi tevékenységének kialakítása.

Frissítés 2020.05.28

Bejelentették, hogy Gerentsér Imre lesz a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) ügyvezetője.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Gerentsér Imer, a Ringier Axel Springer Magyarország leköszönő digitális igazgatója.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások