fbpx
Gerentsér Imer, a Ringier Axel Springer Magyarország leköszönő digitális igazgatója

Gerentsér Imre lesz a Digitális Közönségmérési Tanács ügyvezetője

A Ringier Axel Springer Magyarország Kft. digitális üzletágának igazgatói posztjáról napok múlva leköszönő Gerentsér Imre annak a Papliczky Pálnak a helyére kerül, aki a Mediaworkshöz igazol.

Gerentsér Imre veszi át június 1-jétől Papliczky Páltól a hazai internetes oldalak auditált látogatottságmérését koordináló DKT Kft. ügyvezetését. Papliczky Pál a Mediaworkshöz távozik, és a DKT elnökségét továbbra is Sopov István vezeti – derül ki a DKT mai tájékoztatásából.

Papliczky Pál egy éven át vezette a DKT-t

Papliczky Pál 2019 júniusában vette át az ügyvezetőséget Máth Andrástól.

Papliczky Pál, a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) távozó ügyvezetője
Papliczky Pál, a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) leköszönő ügyvezetője

A közlemény szerint Papliczky az elmúlt egy évben jelentős szervezeti és működési fejlesztéseket hajtott végre a DKT-nál, többek között az elnökség tagjaival együttműködve előkészített egy új rugalmasabb működési és döntéshozatali rendszert, részt vett a Gemius-szal (a DKT beszállítójával) közösen új bevételi források kialakításában, így a Gemius AdReal átfogó reklámkommunikációs elemző eszköz, illetve a DKT adatain alapuló eCommerce monitor üzleti adatszolgáltatás elindításában.

„Az elmúlt évben a korábbi eredményekre építkezve Pali fejlesztette a szervezet működését, következetes és kitartó szervezőmunkájának köszönhetően jelentős lépések történtek a stabil és folyamatosan fejlődő DKT működésében. Fontos, hogy a digitális médiapiac fenn tud tartani egy a szakma által elfogadott mérési rendszert. Ebben a szakmai összefogásban még sok lehetőség van, amelyek megvalósítására nagyon örülök, hogy Imre személye kapta meg a bizalmat a DKT elnökségétől”

– mondta Sopov István.

Gerentsér 2018 óta a DKT elnökségi tagja

Gerentsér Imre 2018 óta a  Digitális Közönségmérési Tanács elnökségi tagja. A médiaszakember 1996-tól 2012-ig a Sanoma Media Budapestnél dolgozott (a mai Central Médiacsoport jogelődje), 1996-2000 között piackutató, elemző. 2000-től az Újmédia-divízió igazgatója. Sanomás tevékenységéhez fűződik az Újmédia-divízió kialakítása, többek között a Startlap megvásárlása, a FigyelőNET, a Nők Lapja Café, a Sanoma mobilmédia részlegének és az e-kereskedelmi termékeinek elindítása, valamint a Profession.hu, az Olcsobbat.hu, a Házipatika.hu és a Szállás.hu akvizíciója és integrálása is.

Gerentsér a Sanomától történő 2012-es távozását követően saját tanácsadó céget alapított Valorem Consulting néven, illetve 2012-2015 között a Videoklinika.hu Kft. stratégiai fejlesztésekért felelős vezetője volt, munkájához kötődött többek között a cégcsoport egészségkommunikációs ügynökségi tevékenységének kialakítása.

Gerentsér Imre 2015 -től 2020. május 31-ig a Ringier Axelspringer Magyarország online portfólióigazgatója. Az elmúlt öt évben többek között részt vett a Blikk.hu portál megújításában, a Noizz.hu C generációs portál és a RAS-Oander e-kereskedelmi szolgáltatások elindításában, a Glamour kuponok digitalizációjában.

A DKT (Digitális Közönségmérési Tanács) a magyar digitális ipar főbb képviselői által irányított iparági szervezet (JIC), mely fő célja, hogy a DKT18 tender nyertesének szolgáltatását a DKT Kft. működésén keresztül a felhasználók felé szállítsa, az ő érdekeiket képviselje a szolgáltató (Gemius) felé. A több platform mellett a dkt.hu címen publikusan is elérhető szolgáltatás a mérésben részt vevő magyarországi digitális médiumoknak a 15 év feletti lakosság körében történő forgalom- és közönségmérését tartalmazza.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: Gerentsér Imre, a DKT új ügyvezetője. Fotó: RAS Magyarország / Media1-archív
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások