fbpx
Arena4 tévésatorna

A koronavírus miatti leállások ellenére is elindult az Arena4, az új magyar tévécsatorna

Felhívtuk a vezérigazgatót, hogy megtudakoljuk, hogyan próbálják áthidalni, hogy rengeteg sportesemény marad el, így derült ki, hogy az Arena4 sportcsatorna végül nem is csak a Vodafone-UPC hálózatán jelent meg. Kaptunk jó néhány videót is a csatorna tervezett tartalmairól és az arculatról.

A Media1-en számolt be március elején elsőként Borsány-Gyenes András, a Story4, a TV4, a Film4 és a Galaxy4 tévécsatornákat is működtető Digital Media and Communications Zrt.  (DMC / Network4) vezérigazgatója arról, hogy egy új sportprojekten dolgozik a vállalat, és Arena4 néven indítanak március végén egy új lineáris, jellemzően sporttartalmakat sugárzó csatornát, sőt lesz egy internet alapú, prémium testvércsatorna is Arena4+ néven.

Látványos sportok közvetítési jogát vásárolták meg

A vezérigazgatótól megtudtuk azt is, hogy az Arena4 különböző akciósportokat közvetít majd. Olyan sportjogokat szerzett a vállalat mint például az IndyCar, az NHL jégkorong, a Nitro Games, NCAA American College Football Championship, lesz Biliárd és Sznúker, Box (KO TV), WWE pankráció, MMA, darts, LNH, angol és skót focibajnokságok, és több más látványos, technikai vagy csapatsport. Külön is érdekes, hogy az Arena4 szerezte meg a MotoGP jogokat is, hiszen a MotoGP futamokat eddig a TV2 Média Csoporthoz tartozó Spíler TV közvetítette, nem is rossz nézettséggel.

Az Arena4 csatornán a Nitro Games látványos versenyei is láthatók lesznek
Az Arena4 csatornán a Nitro Games látványos versenyei is láthatók lesznek

A vezérigazgató már akkor is jelezte, hogy a Vodafone-UPC mellett más műsorterjesztő cégekkel is előrehaladott tárgyalásban vannak. Már akkor kiderült az is, hogy a reklámértékesítő partnerük az Atmedia lesz, ami igencsak logikus, hiszen a Network4 többi csatornájának reklámértékesítését is ez a cég végzi. A vezérigazgató a tervezett indulási időpontként március végét említette.

A leállások rosszul érintik őket, mégis el tudtak indulni

Mivel az Arena4 sporttartalmakkal igyekszik megszólítani a fiatal nézőtábort, ezért sokan küldtek a Media1-nek kétkedő üzenetet a napokban, vajon a világjárvány ellenére el tud-e indulni az új csatorna, hiszen számos sportesemény marad most el a koronavírus terjedésének lassítása érdekében, amivel már a Nemzeti Sport is küzd.

Azonban a járvány jelentette extra kihívás ellenére is elindult az Arena4.

Mint Borsány-Gyenes András a Media1-nek telefonon elmondta, tegnap óta már elérhető a Vodafone-UPC kábelhálózaton kívül az ittott.tv internetes alapú tévés szolgáltatás portfóliójában, és a Hello Digitalon is elérhetővé vált a szolgáltatás Budapesten és környékén, valamint további szolgáltatókkal is tárgyalásban vannak a terjesztést illetően.

Íme az új csatorna arculata.

A vezérigazgató elmondta, hogy a sportesemények leállása valóban érzékenyen érinti őket, emiatt jelenleg főleg összefoglalókat sugároznak azokból a sporttartalmakból, amelyek jogait megvásárolta az új csatorna számára. Ezzel egyébként nincsenek egyedül, hiszen például az M4 Sport és több más sportcsatorna is összefoglalók sugárzására kényszerül most.

Íme pár videó arról, milyen tartalmaik vannak/lesznek az Arena4-nek

NCAA Arena

MotoGP

Indycar

JuventusTV

 

BarcaTV

Ketrecharc:

 

KOTV

 

KOTV Classic

 

WWE-Raw+TW

 

WWE-SmackDown

 

További hírek, cikkek találhatók a Media1 hírportálon!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások