fbpx
Az induló Arena4 tévécsatorna

Arena4 néven új sportcsatorna indul Magyarországon

Az elsőként a Vodafone-UPC hálózatán hamarosan megjelenő Arena4 tévécsatorna a Media1 információi szerint máris megszerezte több látványsport közvetítési jogát, köztük a MotoGP-t is, amelyet eddig a TV2 Média Csoporthoz tartozó Spíler TV közvetített. A csatorna nem a Galaxy 4 helyett indul, ahogyan azt az egyik sportoldal híresztelte. Íme a részletek.

Nem szűnik meg a Galaxy4 tévécsatorna, ahogyan azt több internetes oldal az elmúlt napokban a csakfoci.hu nevű sportoldal információjára hivatkozva, tévesen állította – közölte a Media1 ezzel kapcsolatos érdeklődésére Borsány-Gyenes András, a Digital Media and Communications Zrt. (DMC) / Network4 vezérigazgatója.

Az említett sportoldal korábban azt írta, hogy az eddigi Galaxy 4 tévécsatorna átalakul és a jövőben Arena4 néven üzemel majd tovább, és ide kerülnek az angol focimeccsek. Ebből azonban Borsány-Gyenes András tájékoztatása szerint valójában mindössze annyi igaz, hogy épp egy új sportprojekten dolgozik a Digital Media and Communications csapata, és Arena4 néven indítanak egy új lineáris csatornát, sőt lesz egy internet alapú, prémium testvércsatorna is Arena4+ néven. A Galaxy4 azonban megmarad, és a TV4, a Story4, a Galaxy4, a Film4 portfólió egészül ki az új Arena4 lineáris tévécsatornával – húzta alá a vezérigazgató.

Az Arena4 csatornát azért is indítja el a DMC / Network4, mivel az átalakuló médiafogyasztási szokások miatt megváltozó tévés piacon a médiavállalat vezetősége úgy gondolta, jelenleg nem a saját gyártású szórakoztató-műsorok és a fikciós sorozatok jellemzően a két nagy tévécsatorna, az RTL Klub és a TV2 által dominált versenyében kell részt venni, hanem a sport területén jobb esélyeik lehetnek a fiatal nézőtábor megszólítására.

Rengeteg látványos sport közvetítési jogát vásárolták meg

A megszerzett alternatív sportjogok segítségével az Arena4 különböző akciósportokat közvetít majd. Olyan sportjogokat szerzett a vállalat mint például az IndyCar, az NHL jégkorong, a Nitro Games, NCAA American College Football Championship, lesz Biliárd és Sznúker, Box (KO TV), WWE pankráció, MMA, darts, LNH, angol és skót focibajnokságok, és több más látványos, technikai vagy csapatsport.

Külön is érdekes, hogy az Arena4 szerezte meg a MotoGP jogokat is. A MotoGP futamokat eddig a TV2 Média Csoporthoz tartozó Spíler TV közvetítette, nem is rossz nézettséggel.

Az Arena4 csatornán a Nitro Games látványos versenyei is láthatók lesznek
Az Arena4 csatornán a Nitro Games látványos versenyei is láthatók lesznek

Prémium lehetőségek az Arena4+ digitális platformon

A Media1 információi szerint az új sportcsatorna a Vodafone-UPC alap kínálatában már biztosan megtalálható lesz, várhatóan már tavasztól, de több más kábelszolgáltatóval is előrehaladt állapotú tárgyalásban van a médiaszolgáltató a terjesztési lehetőségek bővítéséről. Augusztusban, várhatóan a nyári olimpiai játékok második hetétől él majd a mobiltelefonos/táblagépes és okostévés applikációjuk is, amivel az Arena4+ platformot lehet elérni.

Vodafone TV beltéri egység távirányítóval
Vodafone TV beltéri egység távirányítóval Fotó: vodafone.de sajtószoba

Az applikáció lényege, hogy segítségével a tévében leadott eseményeket opcionálisan eredeti kommentárral is, és állandó HD képminőséggel, valamint különböző kiegészítő statisztikai háttéradatokkal kiegészítve lehet elérni. Az applikáció nyújtotta OTT-s változat fizetés ellenében lesz elérhető, a DMC-vel partnerségre lépő operátoroknál lehet majd előfizetni rá. Bizonyos közvetítések kizárólag az Arena4+ internetes platform segítségével lesznek láthatók, és reklámmegszakítás nélkül, ezzel is prémium jelleget biztosítva a platform számára.

Borsány-Gyenes András azt mondta, a lineáris sportcsatornából, az Arena4-ből is HD minőségű képet adnak át a szolgáltatók felé, egyes kábelcégek esetében azonban elképzelhető, hogy a kép csak SD minőségű lesz, ezért is tartja jó iránynak, hogy az internetes változat viszont mindenki számára folyamatosan HD minőségű lesz megfelelő sávszélesség esetén.

A DMC sportprojektjének irányítója egyébként Juni György, a Network4 kreatív igazgatója, a Telesport és a Duna TV Sportosztályának korábbi vezetője. A multi-platform megvalósításért pedig az üzletfejlesztési igazgató, Nick Doff felel.

További médiahírek találhatók a media1.hu-n.

Borító: az Arena4 tévécsatorna tervezett arculati eleme
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások