Az MTVA Rádióarchívuma

Több száz, az MTVA Rádióarchívumában szereplő hangoskönyv lett ingyenesen hallgatható a járvány miatt

Az MTVA Archívum több száz hangoskönyvet, köztük meséket, kötelező és ajánlott olvasmányokat, valamint rádiójátékokat tesz ingyenesen hallgathatóvá, hogy a koronavírus-járvány idején megkönnyítse a hozzáférést az oktatási tartalmakhoz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az MTVA tájékoztatása szerint az archívum oldalán olyan klasszikusok érhetők el mint A kőszívű ember fiai, az Ábel a rengetegben, A Pál utcai fiúk, a Mesék Mátyás királyról, A kincses sziget, a Robinson Crusoe vagy a Tom Sawyer kalandjai – írja az MTI.

Magyarországon a koronavírus-járvány miatt március 16. óta zárva tartanak az iskolák és a diákoknak otthonról kell folytatniuk tanulmányaikat. Emiatt a közmédia számos műsorváltozást vezetett be csatornáin, az M5 csatorna például már iskolatévéként üzemel.

Ezzel összhangban a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) az oktatást segítő intézményekkel együttműködésben online hozzáférhetővé tette oktatási tartalmait a nava.hu oldalon, és az M3 internetes tévé tartalmai is elérhetővé váltak. Az RTL Most rendszere extra tartalmakkal bővül, a Discovery Channel ismeretterjesztő filmekkel segíti a tanulást.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Az MTVA Rádióarchívuma. Forrás: archivum.mtva.hu

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

olvasás, könyv, koronavírus, járvány

Kelen Károly: Olvasás járvány idején

Maradj otthon és olvass! De mit, ha zárva vannak a könyvesboltok? Szerencsére a kiadók átálltak arra, hogy egy nap alatt kiszállítsák, amit megrendelnek tőlük. És két hét alatt tető alá hoznak egy friss könyvet. Megjelent Paolo Giordano olasz író Járvány idején című könyve.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Sziget fesztiválon

Nem az igazat írta Varga Judit igazságügyi miniszter az Euronews hírcsatornáról

Azt állította Varga Judit, hogy az Euronews nem biztosított számára, illetve a magyar kormány számára megszólalási lehetőséget a koronavírus-törvény kapcsán, illetve nem adták le a vele felvett beszélgetést. Utánanéztünk az igazságügyi miniszter szavainak igazságtartalmának. Pillanatokon belül kiderült: a korábban már a Facebookot is cenzúrával vádoló igazságügyi miniszter nem mondott igazat.