fbpx
Az MTVA Rádióarchívuma

Több száz, az MTVA Rádióarchívumában szereplő hangoskönyv lett ingyenesen hallgatható a járvány miatt

Az MTVA Archívum több száz hangoskönyvet, köztük meséket, kötelező és ajánlott olvasmányokat, valamint rádiójátékokat tesz ingyenesen hallgathatóvá, hogy a koronavírus-járvány idején megkönnyítse a hozzáférést az oktatási tartalmakhoz.

Az MTVA tájékoztatása szerint az archívum oldalán olyan klasszikusok érhetők el mint A kőszívű ember fiai, az Ábel a rengetegben, A Pál utcai fiúk, a Mesék Mátyás királyról, A kincses sziget, a Robinson Crusoe vagy a Tom Sawyer kalandjai – írja az MTI.

Magyarországon a koronavírus-járvány miatt március 16. óta zárva tartanak az iskolák és a diákoknak otthonról kell folytatniuk tanulmányaikat. Emiatt a közmédia számos műsorváltozást vezetett be csatornáin, az M5 csatorna például már iskolatévéként üzemel.

Ezzel összhangban a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) az oktatást segítő intézményekkel együttműködésben online hozzáférhetővé tette oktatási tartalmait a nava.hu oldalon, és az M3 internetes tévé tartalmai is elérhetővé váltak. Az RTL Most rendszere extra tartalmakkal bővül, a Discovery Channel ismeretterjesztő filmekkel segíti a tanulást.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Az MTVA Rádióarchívuma. Forrás: archivum.mtva.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások