Online otthonoktatás

Facebook-csoport segíti a távtanulást és távtanítást az országos veszélyhelyzetben

Az alulról jövő kezdeményezésként létrejött csoport nagy segítség lehet például azoknak az egyetemistáknak, akiket érintenek a koronavírus-járvány miatt a kormány által bevezetett korlátozások, valamint a tanároknak, hogy miként és mivel lehet jól távoktatni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Online otthonoktatás néven jött létre dinamikusan növekvő létszámú csoport a Facebookon, ahol az emberek távoktatással és otthon tanulással kapcsolatos kérdéseket és tapasztalatokat osztanak meg egymással, például korrepetálási lehetőségekről érdeklődnek a gyerekeik számára, vagy felsőoktatási intézmények távoktatási rendszereiről posztolnak. A csoport mindössze egy napja, csütörtökön jött létre, de máris 4 ezerhez közelít a taglétszáma, amiből több mint 800 tanár. *

A csoport leírásából kiderül, hogy az alapítói segíteni szeretnének, hogy a koronavírus miatti rendkívüli helyzetben sem maradjon le senki a tanulással. A tanárokat úgy próbálják segíteni, hogy különböző távoktatási technológiákat mutatnak be számukra.

A kormány szerdán rendelte el az összes egyetem bezárását a koronavírus-járvány miatt, a többi oktatási intézménynek egyelőre kötelező nyitva tartania, de úgy tudni, hamarosan ez a többi oktatási intézmény bezárása is megváltozhat.

Az egyetemeknek március 23-ig kell távoktatási rendszert kiépíteniük intézményeikben.

Frissítés 2020.03.13. 21:33

Orbán Viktor kormányfő időközben bejelentette, hogy március 16-tól, hétfőtől valamennyi oktatási intézményben digitális távoktatásra állnak át, a diákok nem látogathatják az intézményeket.

Frissítés 2020.03.14. 08:02

Ma reggelre máris 15.000 fölé ugrott az Online otthonoktatás csoport létszáma.

Frissítés 2020.03.14. 08:20

21 ezer fölé ugrott a létszám.

Borító: Online otthonoktatás Facebook
Szóljon hozzá!