fbpx
Online otthonoktatás

Facebook-csoport segíti a távtanulást és távtanítást az országos veszélyhelyzetben

Az alulról jövő kezdeményezésként létrejött csoport nagy segítség lehet például azoknak az egyetemistáknak, akiket érintenek a koronavírus-járvány miatt a kormány által bevezetett korlátozások, valamint a tanároknak, hogy miként és mivel lehet jól távoktatni.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Online otthonoktatás néven jött létre dinamikusan növekvő létszámú csoport a Facebookon, ahol az emberek távoktatással és otthon tanulással kapcsolatos kérdéseket és tapasztalatokat osztanak meg egymással, például korrepetálási lehetőségekről érdeklődnek a gyerekeik számára, vagy felsőoktatási intézmények távoktatási rendszereiről posztolnak. A csoport mindössze egy napja, csütörtökön jött létre, de máris 4 ezerhez közelít a taglétszáma, amiből több mint 800 tanár. *

A csoport leírásából kiderül, hogy az alapítói segíteni szeretnének, hogy a koronavírus miatti rendkívüli helyzetben sem maradjon le senki a tanulással. A tanárokat úgy próbálják segíteni, hogy különböző távoktatási technológiákat mutatnak be számukra.

A kormány szerdán rendelte el az összes egyetem bezárását a koronavírus-járvány miatt, a többi oktatási intézménynek egyelőre kötelező nyitva tartania, de úgy tudni, hamarosan ez a többi oktatási intézmény bezárása is megváltozhat.

Az egyetemeknek március 23-ig kell távoktatási rendszert kiépíteniük intézményeikben.

Frissítés 2020.03.13. 21:33

Orbán Viktor kormányfő időközben bejelentette, hogy március 16-tól, hétfőtől valamennyi oktatási intézményben digitális távoktatásra állnak át, a diákok nem látogathatják az intézményeket.

Frissítés 2020.03.14. 08:02

Ma reggelre máris 15.000 fölé ugrott az Online otthonoktatás csoport létszáma.

Frissítés 2020.03.14. 08:20

21 ezer fölé ugrott a létszám.

Borító: Online otthonoktatás Facebook
Szóljon hozzá!