A Discovery Channel Vírus c. sorozata

A Discovery Channel ismeretterjesztő műsorokkal reagál a világjárványra

A Discovery Channel a vasárnaptól képernyőre kerülő „Vírus” című széria két epizódja mellett olyan edukatív tartalmakat is kínál jelenleg mint az Így működik az Univerzum és a „Morgan Freeman: A féreglyukon” című alkotás.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Március végéig az emberi léttel, a vírusokkal, valamint az Univerzummal kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik a Discovery Channel ismeretterjesztő tévécsatorna.

Most vasárnap érkezik a Vírus első epizódja

Március 22-től, vasárnap 20 órától érkezik a Discovery Channelre a Vírus című sorozat, mely a világ különböző pontjaira viszi el a nézőket, hogy megértsék, miként alakították a vírusok az egészségügyet és a történelmet, milyen biológiai és társadalmi hatást gyakorolnak a lakosság egészére nézve, valamint megmutatja, hogy milyen hihetetlen munka folyik a vírusok legyőzésének érdekében.

A Discovery Channel műsorán az alábbi két epizód látható majd a Vírusból.

  • Influenza – március 22-én 20 órakor

Ez az epizód betekintést enged az influenza kevésbé érthető részleteibe és figyelemmel kíséri ennek a rendszeresen kialakuló vírusnak a hatásait, amelyet sokan gyakran alábecsülnek és a közönséges megfázás „unokatestvérének” tekintenek.

Az epizód 100 évet megy vissza az időben, és az 1918-as influenza járvány idejébe repíti a nézőket, amikor még nem volt elérhető vakcina. Azóta már milliók juthatnak hozzá alacsony áron szerte a világon, de akadnak olyanok, akik tévesen úgy gondolják, hogy a vakcinák betegséget okoznak.

  • Ebola – március 29-én, jövő vasárnap 20 órakor

Az epizód a világ legrettegettebb vírusát vizsgálja meg, amely fizikai érintkezéssel terjed a fertőzöttek testváladéka által. A műsor a 2014-es nyugat-afrikai járvány idejére tekint vissza, amikor megfelelő egészségügyi ellátás hiányában, valamint az egészségügy lassú reakciója miatt órási méreteket öltött a vírus.

Így működik a Világegyetem

Hétfő óta minden hétköznap 10 órakor látható az Így működik a Világegyetem, mely olyan kérdésekre igyekszik választ adni, hogy milyen kulcsfontosságú események történtek az ősrobbanás első másodpercében, hogyan keletkeztek a Jupiter és a Szaturnusz gázóriásai, milyen körülmények és történések vezetnének az emberi faj kihalásához.

Így működik a Világegyetem
Az Így működik a Világegyetem minden hétköznap 10 órakor látható

Körbejárják azt a kérdést is, hogy hogyan alakult ki a Naprendszerünk központi csillaga, a Nap és hogyan következhet be a Világegyetem vége? Az Így működik a Világegyetem című sorozat szakértői vélemények és számítógép által generált képek párosításával tárja fel a világűr működését, ismertetve a csillagokat, a bolygókat, a galaxisokat, és a fekete lyukat.

Morgan Freeman: A féreglyukon át

Tegnap óta minden hétköznap 20 órakor látható a Morgan Freeman: A féreglyukon át. Az Academy Award díjas színész és világűr rajongó Morgan Freeman a házigazdája a Féreglyukon át című műsornak, amely a Világegyetem legnagyobb rejtélyeit boncolgatja.

Minden epizód olyan nagy kérdésekre keresi a választ, mint, hogy egyedül vagyunk-e az Univerzumban, honnan jöttünk, vajon van-e élet más bolygón?

Morgan Freeman: A féreglyukon át
Morgan Freeman: A féreglyukon át. Az ismeretterjesztő műsor minden hétköznap 20 órakor kerül képernyőre

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

olvasás, könyv, koronavírus, járvány

Kelen Károly: Olvasás járvány idején

Maradj otthon és olvass! De mit, ha zárva vannak a könyvesboltok? Szerencsére a kiadók átálltak arra, hogy egy nap alatt kiszállítsák, amit megrendelnek tőlük. És két hét alatt tető alá hoznak egy friss könyvet. Megjelent Paolo Giordano olasz író Járvány idején című könyve.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Sziget fesztiválon

Nem az igazat írta Varga Judit igazságügyi miniszter az Euronews hírcsatornáról

Azt állította Varga Judit, hogy az Euronews nem biztosított számára, illetve a magyar kormány számára megszólalási lehetőséget a koronavírus-törvény kapcsán, illetve nem adták le a vele felvett beszélgetést. Utánanéztünk az igazságügyi miniszter szavainak igazságtartalmának. Pillanatokon belül kiderült: a korábban már a Facebookot is cenzúrával vádoló igazságügyi miniszter nem mondott igazat.