A Discovery Channel Vírus c. sorozata

A Discovery Channel ismeretterjesztő műsorokkal reagál a világjárványra

A Discovery Channel a vasárnaptól képernyőre kerülő „Vírus” című széria két epizódja mellett olyan edukatív tartalmakat is kínál jelenleg mint az Így működik az Univerzum és a „Morgan Freeman: A féreglyukon” című alkotás.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Március végéig az emberi léttel, a vírusokkal, valamint az Univerzummal kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik a Discovery Channel ismeretterjesztő tévécsatorna.

Most vasárnap érkezik a Vírus első epizódja

Március 22-től, vasárnap 20 órától érkezik a Discovery Channelre a Vírus című sorozat, mely a világ különböző pontjaira viszi el a nézőket, hogy megértsék, miként alakították a vírusok az egészségügyet és a történelmet, milyen biológiai és társadalmi hatást gyakorolnak a lakosság egészére nézve, valamint megmutatja, hogy milyen hihetetlen munka folyik a vírusok legyőzésének érdekében.

A Discovery Channel műsorán az alábbi két epizód látható majd a Vírusból.

  • Influenza – március 22-én 20 órakor

Ez az epizód betekintést enged az influenza kevésbé érthető részleteibe és figyelemmel kíséri ennek a rendszeresen kialakuló vírusnak a hatásait, amelyet sokan gyakran alábecsülnek és a közönséges megfázás „unokatestvérének” tekintenek.

Az epizód 100 évet megy vissza az időben, és az 1918-as influenza járvány idejébe repíti a nézőket, amikor még nem volt elérhető vakcina. Azóta már milliók juthatnak hozzá alacsony áron szerte a világon, de akadnak olyanok, akik tévesen úgy gondolják, hogy a vakcinák betegséget okoznak.

  • Ebola – március 29-én, jövő vasárnap 20 órakor

Az epizód a világ legrettegettebb vírusát vizsgálja meg, amely fizikai érintkezéssel terjed a fertőzöttek testváladéka által. A műsor a 2014-es nyugat-afrikai járvány idejére tekint vissza, amikor megfelelő egészségügyi ellátás hiányában, valamint az egészségügy lassú reakciója miatt órási méreteket öltött a vírus.

Így működik a Világegyetem

Hétfő óta minden hétköznap 10 órakor látható az Így működik a Világegyetem, mely olyan kérdésekre igyekszik választ adni, hogy milyen kulcsfontosságú események történtek az ősrobbanás első másodpercében, hogyan keletkeztek a Jupiter és a Szaturnusz gázóriásai, milyen körülmények és történések vezetnének az emberi faj kihalásához.

Így működik a Világegyetem
Az Így működik a Világegyetem minden hétköznap 10 órakor látható

Körbejárják azt a kérdést is, hogy hogyan alakult ki a Naprendszerünk központi csillaga, a Nap és hogyan következhet be a Világegyetem vége? Az Így működik a Világegyetem című sorozat szakértői vélemények és számítógép által generált képek párosításával tárja fel a világűr működését, ismertetve a csillagokat, a bolygókat, a galaxisokat, és a fekete lyukat.

Morgan Freeman: A féreglyukon át

Tegnap óta minden hétköznap 20 órakor látható a Morgan Freeman: A féreglyukon át. Az Academy Award díjas színész és világűr rajongó Morgan Freeman a házigazdája a Féreglyukon át című műsornak, amely a Világegyetem legnagyobb rejtélyeit boncolgatja.

Minden epizód olyan nagy kérdésekre keresi a választ, mint, hogy egyedül vagyunk-e az Univerzumban, honnan jöttünk, vajon van-e élet más bolygón?

Morgan Freeman: A féreglyukon át
Morgan Freeman: A féreglyukon át. Az ismeretterjesztő műsor minden hétköznap 20 órakor kerül képernyőre

Szóljon hozzá!