A Discovery Channel Vírus c. sorozata

A Discovery Channel ismeretterjesztő műsorokkal reagál a világjárványra

A Discovery Channel a vasárnaptól képernyőre kerülő „Vírus” című széria két epizódja mellett olyan edukatív tartalmakat is kínál jelenleg mint az Így működik az Univerzum és a „Morgan Freeman: A féreglyukon” című alkotás.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Március végéig az emberi léttel, a vírusokkal, valamint az Univerzummal kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik a Discovery Channel ismeretterjesztő tévécsatorna.

Most vasárnap érkezik a Vírus első epizódja

Március 22-től, vasárnap 20 órától érkezik a Discovery Channelre a Vírus című sorozat, mely a világ különböző pontjaira viszi el a nézőket, hogy megértsék, miként alakították a vírusok az egészségügyet és a történelmet, milyen biológiai és társadalmi hatást gyakorolnak a lakosság egészére nézve, valamint megmutatja, hogy milyen hihetetlen munka folyik a vírusok legyőzésének érdekében.

A Discovery Channel műsorán az alábbi két epizód látható majd a Vírusból.

  • Influenza – március 22-én 20 órakor

Ez az epizód betekintést enged az influenza kevésbé érthető részleteibe és figyelemmel kíséri ennek a rendszeresen kialakuló vírusnak a hatásait, amelyet sokan gyakran alábecsülnek és a közönséges megfázás „unokatestvérének” tekintenek.

Az epizód 100 évet megy vissza az időben, és az 1918-as influenza járvány idejébe repíti a nézőket, amikor még nem volt elérhető vakcina. Azóta már milliók juthatnak hozzá alacsony áron szerte a világon, de akadnak olyanok, akik tévesen úgy gondolják, hogy a vakcinák betegséget okoznak.

  • Ebola – március 29-én, jövő vasárnap 20 órakor

Az epizód a világ legrettegettebb vírusát vizsgálja meg, amely fizikai érintkezéssel terjed a fertőzöttek testváladéka által. A műsor a 2014-es nyugat-afrikai járvány idejére tekint vissza, amikor megfelelő egészségügyi ellátás hiányában, valamint az egészségügy lassú reakciója miatt órási méreteket öltött a vírus.

Így működik a Világegyetem

Hétfő óta minden hétköznap 10 órakor látható az Így működik a Világegyetem, mely olyan kérdésekre igyekszik választ adni, hogy milyen kulcsfontosságú események történtek az ősrobbanás első másodpercében, hogyan keletkeztek a Jupiter és a Szaturnusz gázóriásai, milyen körülmények és történések vezetnének az emberi faj kihalásához.

Így működik a Világegyetem
Az Így működik a Világegyetem minden hétköznap 10 órakor látható

Körbejárják azt a kérdést is, hogy hogyan alakult ki a Naprendszerünk központi csillaga, a Nap és hogyan következhet be a Világegyetem vége? Az Így működik a Világegyetem című sorozat szakértői vélemények és számítógép által generált képek párosításával tárja fel a világűr működését, ismertetve a csillagokat, a bolygókat, a galaxisokat, és a fekete lyukat.

Morgan Freeman: A féreglyukon át

Tegnap óta minden hétköznap 20 órakor látható a Morgan Freeman: A féreglyukon át. Az Academy Award díjas színész és világűr rajongó Morgan Freeman a házigazdája a Féreglyukon át című műsornak, amely a Világegyetem legnagyobb rejtélyeit boncolgatja.

Minden epizód olyan nagy kérdésekre keresi a választ, mint, hogy egyedül vagyunk-e az Univerzumban, honnan jöttünk, vajon van-e élet más bolygón?

Morgan Freeman: A féreglyukon át
Morgan Freeman: A féreglyukon át. Az ismeretterjesztő műsor minden hétköznap 20 órakor kerül képernyőre

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője nyilatkozik a HírTV-ben

Huth Gergely: Nem szúrjuk hátba a HírTV-t

A PestiSrácok főszerkesztője a Media1-nek azt mondta, csak rosszakaróik terjesztik, hogy 10-12 főt is megkerestek a HírTv-nél, hogy igazoljanak át az induló Pesti TV-hez. Huth Gergely szerint valójában a 6 fős Informátor című műsor stábjának szerkesztője kereste meg őket azzal, hogy átmennének hozzájuk. A PestiSrácok vezetője azt is mondta, szerinte ami történik, az nem hátba szúrás és nem igaz, hogy ráígértek a fizetésekre.

A HírTV új székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

„A PestiSrácok hátba szúrta a HírTV-t”

Szó szerint ezekkel a szavakkal értékelték a HírTV-nél, hogy legalább 10-12 főt, vagyis a Hír Televízió egyik legismertebb műsora, az Informátor teljes csapata mellett a fideszes médiagólem hírcsatornájánál dolgozó más szerkesztőket és műsorvezetőket is megkeresett a Pesti TV-t hamarosan elindító PestiSrácok vezetősége annak érdekében, hogy igazoljanak át hozzájuk. A PestiSrácok főszerkesztője szerint ez nem igaz.